Vine furtuna electrică în România. Cum se va schimba vremea

Vine furtuna electrică în România. Cum se va schimba vremea Sursă foto: Unsplash

România. Meteorologii au anunțat că va veni furtuna electrică în România la finalul lunii august. În unele zone ale țării va fi caniculă, iar în altele va ploua foarte mult. Meteorologii Accuweather au emis și prognoza meteo pentru întreaga lună august. În Capitală, vremea va fi foarte călduroasă.

Furtuna electrică vine în România

Cu toate acestea, în ultima zi a lunii august va veni o furtună electrică în București. Aceasta își va face simțită prezența în data de 31 august, iar vremea se va răci. Temperatura maximă va atinge 28 de grade, în timp ce minimele scad până la 16 grade.

Furtună puternică

Furtună puternică. Sursă foto: Pinterest

Mai multe județe vor fi afectate de caniculă

Până la furtuna electrică va fi caniculă. Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de tip cod galben de caniculă și disconfort termic. Avertizarea este valabilă pentru zilele de 11 și 12 august. Sunt afectate sudul Crișanei, Banatul, Oltenia și cea mai mare parte a Munteniei.

„Duminică și luni, în sudul Crișanei, Banat, Oltenia și în cea mai mare parte a Munteniei va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi de 35…37 de grade, mai ridicate luni, izolat până spre 38 de grade. Nopțile vor fi tropicale, cu valori termice în jurul a 20 de grade. Valul de căldură va persista în sud-vest și sud și în zilele următoare”, anunță ANM.

Ne puteți urmări și pe Google News
Caniculă

Caniculă. Sursa foto: Freepik

Prognoza meteo pentru următoarea perioadă

În săptămâna 12 august – 19 august, valorile termice vor fi mai ridicate decât normalul în aproape toată țara, mai ales în sud-vest. Va ploua mai puțin decât de obicei, în special în zonele montane.

În săptămâna 19 august – 26 august va fi foarte cald, în special în sud și sud-vest. Ploile vor fi mai puține în vest, nord-vest și la munte, iar în restul țării vor fi aproape de normal. În săptămâna 26 august – 02 septembrie, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă a anului, în special în sud și sud-vest. În vestul țării, va ploua puțin mai puțin decât normal, iar în restul țării ploile vor fi apropiate de media obișnuită.

Revista presei