Război în Israel, ziua 309. Realitatea îl contrazice pe Netanyahu. Hamas își reface forțele

Război în Israel, ziua 309. Realitatea îl contrazice pe Netanyahu. Hamas își reface forțele Benjamin Netanyahu. Sursa foto: Facebook

Război în Israel, ziua 309. În pofida atacurilor lansate de IDF, batalioanele militare Hamas din nordul și centrul Fâșiei Gaza și-au refăcut într-o proporție de 50% contingentul de militanți, potrivit Institutului Războiului (ISW).

Război în Israel, ziua 309. Hamas își reface forțele din Gaza

Între timp, problemele din plan extern continuă pentru premierul Benjamin Netanyahu. Premierul israelian este somat de tot mai multe state să pună punct focului în Gaza și să ajungă la un acord cu militanții Hamas pentru eliberarea ostaticilor.

Cu toate acestea, în ciuda analizelor prezentate de ISW, premierul israelian suține în continuare că Israel este la un pas de a-și îndeplini obiectivele în Gaza. Anume: distrugerea capacităților militare Hamas. Analizele recent care au la bază și declarațiile experților militari pun la îndoială afirmațiile recente făcute de Netanyahu.

Asta în condițiile în care IDF a reușit să elimine două dintre cele mai căutate ținte, liderul politic Hamas, Ismail Haniyeh și Mohammad Deif comandantul militar. Ultima analiză efectuată de ISW arată că militanții Hamas au revenit în zonele din Gaza, intens bombardate de armata israeliană.

Ne puteți urmări și pe Google News

Analizele recente contrazic declarațiile premierului Benjamin Netanyahu

Hamas și-a refăcut forțele în proporție de 50%. „Israelienii ar spune că au curățat un loc, dar nu au curățat complet aceste zone din Gaza. Nu i-au învins deloc pe acești luptători”, a declarat Brian Carter, manager de portofoliu pentru Orientul Mijlociu pentru Critical Threats Project (CTP).

Oficialii armatei israeliene au negat dovezile prezentate de ISW, invocând faptul că „majoritatea brigăzilor Hamas din Gaza au fost demontate, iar majoritatea batalioanelor sunt la un nivel scăzut de pregătire, ceea ce înseamnă că nu pot funcționa ca un cadru militar”.

Război în Israel ziua 300

IDF Sursa foto: X

IDFf a eliminat 22 de batalioane Hamas din Gaza

În acest context biroul premierului Netanyahu (PMO) a emis un comunicat în care precizează că toate cele 24 de batalioane Hamas din Gaza au fost decimate. 22 au fost demontate total, iar IDF lucrează în prezent pentru a le destructura și pe celelalte două.

„Douăzeci și doi dintre ele au fost demontate și nu mai funcționează într-o structură militară, iar IDF lucrează pentru a demonta restul de două”, a mențonat PMO într-un comunicat. De la începutul războiului din Israel, IDF a reușit să reducă drastic capacitatea militanților Hamas de a introduce echipament militar și muniție de război în Gaza. potrivit CNN.

Revista presei