Biden dezvăluie că teroriștii palestinieni Hamas sunt „principalul obstacol” în calea unui armistițiu

Biden dezvăluie că teroriștii palestinieni Hamas sunt „principalul obstacol” în calea unui armistițiu Joe Biden. Sursa foto: Twitter/ X

Preşedintele SUA Joe Biden consideră că mişcarea teroristă palestiniană Hamas că este „principalul obstacol în această etapă” pentru un acord privind un armistiţiu cu Israelul şi eliberarea ostaticilor.

Joe Biden: Hamas, principalul vinovat

„Am înaintat o propunere aprobată de Consiliul de Securitate, de G7, de israelieni, iar principalul obstacol în această etapă este Hamas care refuză să semneze, deşi au propus ceva similar”, a declarat Biden în marja summitului G7 din Italia.

Teroriștii palestinieni din Hamas a cerut joi Statelor Unite să facă „presiuni” asupra Israelului în vederea obţinerii unui armistiţiu permanent în Fâşia Gaza. Dar Biden crede că mișcarea teroristă care controlează Gaza nu își dorește acest lucru cu adevărat.

Teroriși Hamas

Teroriși Hamas. Sursa foto: Twitter

Hamas cere SUA să oblige Israelul să capituleze

Secretarul de stat al SUA Antony Blinken „continuă să vorbească despre faptul că Israelul este de acord cu cea mai recentă propunere (de încetare a focului), dar nu am auzit afirmaţii de la niciun oficial israelian pe acest subiect”, susțin teroriștii palestinieni din Hamas.

Ne puteți urmări și pe Google News

„În acest context, facem apel la Antony Blinken şi administraţia Biden să facă presiune direct” asupra Israelului, a adăugat mişcarea teroristă palestiniană. potrivit Hotnews.

Hamas

Teroriștii Hamas. Sursa foto: Abed Rahim Khatib | Dreamstime.com

Nu toate cererile Hamas sunt realizabile

SUA vor lucra cu ţările mediatoare pentru a se ajunge un acord de încetare a focului în Fâşia Gaza, a declarat miercuri secretarul de stat american Antony Blinken, adăugând că cererile Hamas nu sunt toate „realizabile”.

Teroriștii Hamas vor o „încetare totală a agresiunii”, cum numesc ei războiul antiterorist, declanșat de masacrul din 7 octombrie anul trecut, din Fâşia Gaza. Palestinienii au propus „amendamente” la propunerea anunţată de preşedintele american, „în special un calendar pentru un armistiţiu permanent şi retragerea totală a trupelor israeliene din Fâşia Gaza”, a informat o sursă.

Cu o zi înainte, teroriștii Hamas au dat un răspuns mediatorilor din Qatar şi Egipt privind un plan de armistiţiu anunţat pe 31 mai de președintele SUA.