Temperaturi neașteptate la final de vară. Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

Temperaturi neașteptate la final de vară. Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni Prognoza meteo. Sursa foto: Pixabay

România. Prognoza meteo. Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru următoarele săptămâni. Meteorologii anunță o vreme cu temperaturi mult mai ridicate față de cele normale ale acestei perioade.

Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

Meteorologii estimează că în ultimele patru săptămâni de vară temperaturile caniculare vor persista. În această perioadă nivelul precipitațiilor va aproape inexistent.

Potrivit ANM, temperaturile se vor menţine ridicate până în prima decadă a lunii septembrie, în aproape toate regiunile țării, mai ales în regiunile sudice şi cele sud-vestice. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a ţării, inclusiv în zonele montane.

Bulevard, Copaci, Drum, Copacite, PăduriPrognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Sursa foto: Pixabay

Ne puteți urmări și pe Google News

Prognoza meteo pentru săptămâna 12-19 august: Meteolorogii anunță valorile termice mult mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sud-vestice.

Prognoza meteo pentru săptămâna 19-26 august: Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în cea mai mare parte a teritoriului, dar mai ales în regiunile sudice şi sud-vestice. Precipitaţiile vor fi deficitare mai ales în regiunile vestice, nord- vestice, la munte și în restul țării vor fi în general apropiate de cele normale pentru perioada prognozată.

Natura, Pădure, Copaci, Toamnă, SezonPrognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Sursa foto: Pixabay

Cum va debuta luna septembrie din punct de vedere al temperaturilor

Săptămâna 26 august - 2 septembrie: Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile sudice şi sud-vestice. De asemenea, precipitațiile vor lipsi în jumătatea vestică a ţării. În celelalte regiuni vor fi precitații normale pentru perioada menționată.

Vremea pentru săptămâna 2-9 septembrie: Valorile termice estimate de meteorologi vor fi peste cele normale perioadei aproape în toată țara, în special în regiunile sudice și vestice. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru acest interval vor avea o tendinţă uşor deficitară în cea mai mare parte a ţării, informează ANM.

Revista presei
Parisul la răscruce