Eveniment de amploare la reședința prezidențială de la Condrița

Eveniment de amploare la reședința prezidențială de la Condrița Festivalul Pădurilor/Sursa foto: www.facebook.com/ziuamediului

Republica Moldova. Reședința prezidențială de la Condrița va găzdui pe 14 septembrie 2024 Festivalul Pădurilor. Evenimentul va reprezenta o sărbătoare a naturii, tradițiilor și unității.

Acesta este organizat în premieră la vila prezidențială de la Condrița, fapt care trezește curiozitatea vizitatorilor care ar putea face cunoștință cu relşedinţa.

Programul evenimentului de la reşedinţa prezidenţială

La Festivalul Pădurilor vor fi organizate expoziții, ateliere și activități interactive. Vor avea loc discuții și dezbateri cu experți în domenii ce vizează protecția mediului.

De asemenea, la reşedinţa prezidenţială vor fi organizate concerte live, activități pentru toate vârstele, zone de relaxare și iarmaroace.

Ne puteți urmări și pe Google News

Participarea la festival va fi gratuită. Totodată, publicul va avea opțiunea să contribuie la procurarea puieților pentru plantări prin achiziționarea biletelor speciale.

Evenimentul, susținut de Maia Sandu 

Festivalul Pădurilor este organizat de Asociația Jurnaliștilor de Mediu/Ecopresa și Societatea Ecologică „Biotica”. Acesta este desfășurat în parteneriat cu Ministerul Mediului, cu Suportul Ambasadei Suediei la Chișinău.

Evenimentul face parte din Programul Național de Împădurire, realizat sub egida președintei Republicii Moldova, Maia Sandu. Programul a fost lansat în anul 2023.

Acțiune de plantare a copacilor

Acțiune de plantare a copacilor/Sursa foto: presedinte.md

Acțiunea își propune ca în următorii 10 ani să fie împădurite circa 150 mii de ha de pământ. La plantări participă o țară întreagă – instituții ale statului, organizații neguvernamentale și toți doritorii.

Vila prezidențială de la Condrița mai puțin vizitată de Maia Sandu

Vila prezidențială de la Condrița a fost construită în anii 1970. Aceasta se află la 33 de kilometri de Chișinău. Vila se întinde pe un teren de peste 500 de hectare și, conform legii, în timpul exercitării atribuțiilor sale, șeful statului poate locui aici.

Vila de la Condrița

Reşedinţa prezidenţială de la Condrița/Sursa foto: newsmaker.md/

În mandatul său, președinta Maia Sandu nu obișnuiește să petreacă timpul la vila prezidențială, doar ocazional. Totodată, în cei trei ani de mandat, din bugetul statului au fost cheltuiți 6 milioane de lei (300 mii de euro) pentru întreținerea reședinței. La vilă sunt angajați peste 10 muncitori. Aceștia au grijă de imobil și teritoriul adiacent.

Anterior, șefa statului Maia Sandu a declarat că nu are nevoie de vila prezidențială de la Condrița. Aceasta a oferit asigurări că proprietatea va fi utilizată în alte scopuri. De exemplu, când s-a început războiul în Ucraina, la reședința de la Condrița au locuit mai mulți refugiați.

Revista presei
Parisul la răscruce