Bumerangul „Sfântul Pantelimon”. Ciolacu sugerează remanierea lui Rafila

Bumerangul „Sfântul Pantelimon”. Ciolacu sugerează remanierea lui Rafila Alexandru Rafila. Sursa foto: Razvan Valcaneantu

România. Alexandru Rafila a fost luat în vizor de premierul Marcel Ciolacu, care a menționat că de ceva vreme se discută despre dificultățile din sectorul sănătății, domeniu în care ar dori să vadă o implicare mai mare.

Întrebat despre o eventuală remaniere, prim-ministrul a subliniat că întotdeauna există loc pentru îmbunătățiri.

Marcel Ciolacu vrea schimbări la Ministerul Sănătății

„Normal că se poate și mai bine și la nivel de premier și la nivel de ministru al Transporturilor și la nivel de director CNAIR. Ritmul în schimb a fost unul alert, mă uitam la ministrul Muncii, știm în ce perioada a preluat dna Simona Bucura Oprescu și uitați că s-au...

Mi-aș dori mai mult, mi-aș dori o ordonare și o implicare mai mare un pic și pe la Sănătate, lucruri pe care le discutăm aproape în fiecare zi”, a explicat premierul Marcel Ciolacu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Declarațiile lui Ciolacu vin în contextul în care prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a sugerat necesitatea unei remanieri pentru a „energiza” Guvernul.

Alexandru Rafila, în mijlocul scandalului de la Spitalul Sfântul Pantelimon

Ministrul Sănătății se află în centrul unei controverse legate de sectorul sanitar, în urma deceselor suspecte de la Spitalul Sfântul Pantelimon.

După ce inițial a pus la îndoială acuzațiile aduse de o asistentă împotriva mai multor medici, Alexandru Rafila a solicitat acum demisiile managerului și directorului spitalului.

Ministrul Sănătății a exprimat atunci rezerve privind autenticitatea informațiilor, având în vedere că acestea proveneau de la o asistentă medicală și vizau mai mulți medici, sugerând că aceștia din urmă ar avea o mai bună înțelegere a situației.

Alexandru Rafila acuza că afirmațiile nu sunt asumate

În plus, Alexandru Rafila a subliniat că nu putem accepta o acuzație neconfirmată de o persoană fără asumare.

Spitalul Sfântul Pantelimon

Spitalul Sf. Pantelimon. Sursa foto: Arhiva EVZ

Nu vreau să ajungem în situația în care o reclamație neasumată de nimeni a unui asistent medical constituie un element de acuzare pentru medici, nu e corect.

Nu putem să tragem concluzii pripite doar în urma unei afirmații neverificate. Nu e vorba despre o acuzație asumată și nu cunoaștem cine e autorul acestei acuzații”, spunea Alexandru Rafila.

Revista presei