Scandal în Superliga. Fotbalist suspendat pentru dopaj

Scandal în Superliga. Fotbalist suspendat pentru dopaj Fotbal. Sursa foto: Pixabay

București. Superliga este zguduită de un scandal de dopaj. Fotbalistul Cosmin Matei, de la Sepsi OSK a fost suspendat pe termen de șase luni pentru dopaj. El susține că va ataca decizia, iar pentru acest lucru și-a luat un avocat.

 

Cosmin Matei a fost suspendat după a fost depistat pozitiv la proba de urină, imediat după eșecul suferit de Sepsi cu Universitatea Craiova, pe 4 februarie 2024. Decizia de suspendare a fost luată de ANAD, după ce a analizat punctul de vedere al jucătorului, dar și rezultatele analizelor.

Dopaj în SuperLiga

Cosmin Matei a fost depistat pozitiv la metilhexanamină. Este vorba despe un stimulent pe termen scurt, care oferă un plus de viteză, energie și tonus muscular. În fața comisiei ANAD s-a apărat spunând că a ingerat substanța din greșeală într-o băutură energizantă contaminată. Metilhexanamina este un stimulent care era vândut ca medicament în anii '60. Ulterior substanța a dispărut de pe piață.

Ne puteți urmări și pe Google News

În fața comisiei de cercetare jucătorul de fotbal a arătat, cu probele obţinute de la un laborator, că substanța interzisă se găsea în băutură. Acesta nu apărea pe lista ingredientelor de pe etichetă.

„Acest produs pe care l-am consumat... nu aveam nici eu, nici doctorul de unde să ştim, că ne-am informat înainte de a-l consuma şi nu e nimic specificat a fi ceva greşit cu el, de aceea doar într-un laborator specific am reuşit să demonstrăm că e contaminat”, spunea jucătorul lui Sepsi după audieri.

El se declara optimist în legătură cu verdictul, spunând că are toate motivele să fie încrezător în șansele sale. Jucătorul din Superliga va trebui să stea pe tușă șase luni, iar șansele să revină sunt reduse.

Cosmin Matei

Cosmin Matei Sursa foto: Facebook / Sepsi OSK

Fotbalistul anunță că face recurs

După analiza probelor, ANAD a dispus ca fotbalistul din SuperLiga să fie suspendat pentru șase luni din activitatea sportivă. Mijlocașul lui Sepsi OSK s-a declarat nedreptățit de această decizie și a anunțat că o va ataca. Cosmin Matei a spus că a apelat la ajutorul unor avocați pentru a face recurs.

 „În momentul de față avocații mei pregătesc apelul împotriva acestei decizii și luni îl vom depune la Comisia de Apel. Sper să se soluționeze mai repede procedura apelui și mai ales sper ca de data asta să am mai mult noroc”, a anunțat Cosmin Matei,  într-un comunicat pe Facebook.

Jucătorul din SuperLiga s-a arătat dezamăgit de decizia ANAD, mai ales că a avut impresia că situația sa a fost înțeleasă. Cosmin Matei a precizat că a colaborat încă de la început cu ANAD deoarece a dorit să lămurească acest caz.

„Sunt foarte dezamăgit de această decizie. Am colaborat pe deplin cu ANAD, încă de la bun început. Am demonstrat prin intermediul laboratoarelor antidoping autorizate de WADA și potrivit cerințelor acestora, că suplimentul respectiv era contaminat cu substanța interzisă care a fost găsită în proba mea. Este dezamăgitor pentru că mi s-a părut că situația mea a fost înțeleasă. Nu a rămas nimic nelămurit din tot cazul meu și totuși primesc această suspendare pentru 6 luni”, a transmis fotbalistul din SuperLiga.

Fotbalistul din SuperLiga depistat pozitiv la Craiova

Cosmin Matei a fost depistat pozitiv după eșecul suferit de Sepsi cu Universitatea Craiova, pe 4 februarie 2024. La acel moment conducerea clubului din SuperLiga a respins o asemenea ipoteză. Attila Hadnagy, directorul sportiv al lui Sepsi își apăra jucătorul spunând că acesta este un exemplu pentru cei mai tineri. Oficialul se arăta convins că nu poate fi vorba de intenție în cazul mijlocașului.

„Vă spun că 100% a fost un accident în cazul lui Cosmin Matei. Cu siguranță, este ceva greșeală în acest caz. Nu avem vreun dubiu! Așteptăm rezultatul probei B și suntem siguri că nu a fost vorba de intenție”, se arăta convins Attila Hadnagy, citat de ProSport.

Laszlo Dioszegi, patronul formației covăsnene, se declara șocat de rezultatul testului antidoping pentru fotbalistul din SuperLiga.

„Nu-mi vine să cred că Matei ar fi luat substanțe interzise cu voia lui. N-am apucat să discut foarte mult nici cu medicul nostru, fiindcă a fost partida cu FCSB. Mi-a explicat însă că nimic din ce a administrat el nu cuprinde substanțe interzise”, spunea Laszlo Dioszegi, patronul lui Sepsi.

 

Revista presei