Simona Halep, speranțe în cazul de dopaj. Au apărut noi informații despre suplimentul folosit

Simona Halep, speranțe în cazul de dopaj. Au apărut noi informații despre suplimentul folosit Simona Halep. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Simona Halep așteaptă verdictul din partea Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) în privința suspendării sale pentru dopaj. În acest timp există vești promițătoare din SUA, care par să susțină teoria contaminării suplimentului folosit de ea.

Simona Halep a intentat un proces împotriva celor de la Quantum Nutrition, compania care a produs suplimentul folosit de fosta lideră mondială și din cauza căruia este acuzată că s-ar fi dopat.

Ce ingrediente ar conține suplimentul

Avocații Simonei Halep au intentat săptămâna trecută un proces împotriva Quantum Nutrition, compania canadiană care a fabricat suplimentul folosit de fostul lider mondial al tenisului. Tennisuptodate.com afirmă că produsul Keto MCT conține ingrediente chinezești necunoscute, fapt care sporește credibilitatea argumentelor aduse de Simona în apărarea sa la TAS.

Se pare că canadienii au utilizat ingrediente chinezești în locul celor din Oceanul Pacific, așa cum era specificat în prospectul produsului.

Ne puteți urmări și pe Google News

În prospect, sunt enumerate doar patru ingrediente provenite din nuci de cocos premium, însă problema apare în cazul peptidele de colagen marin hidrolizat din Oceanul Pacific.

Deși formula promite refacerea colagenului, nu există nicio mențiune despre Roxadustat, folosit pentru tratarea anemiei, conform susținerilor publicației americane.

Simona Halep

Sursa foto: captura video

Simona Halep, despăgubiri de milioane de dolari

În acest caz, Simona Halep solicită despăgubiri în valoare de peste 10 milioane de dolari. CNN a obținut detalii din dosarul depus de Simona Halep la un tribunal din Manhattan, în care sportiva a susținut că suplimentele produse de compania Quantum Nutrition erau contaminate.

Halep a depus plângere pentru pierderea veniturilor trecute și viitoare, dar și a capacității de câștig, precum și pentru ‘durere, suferință și umilință’ și a invocat și ‘pierderea bucuriei de a trăi’.

Conform WTA, sportiva de 32 de ani a avut câștiguri de peste 40 de milioane $ în carieră”, scrie CNN.

Simona Halep, caz dopaj

Simona Halep. Sursă foto: Dreamstime

Simona Halep, istoricul suspendării

În 2022, la 21 octombrie, sportiva din Constanţa anunţa că a fost depistată pozitiv cu roxadustat, după un meci din primul tur la US Open. Iată cum arată istoricul suspendării:

  • 7 octombrie 2022 » Românca a primit notificarea oficială, iar pe 26 octombrie a fost interviată de ITIA în legătură cu un test pozitiv la roxadustat, datat din 29 august 2022.
  • 19 mai 2023 » Simona Halep este acuzată de o altă încălcare a regulilor antidoping, de această dată fiind vorba de anomalii în pașaportul biologic.
  • 28 și 29 iunie 2023 » Au avut loc audierile la Sport Resolutions, după mai multe amânări solicitate de ITIA.
  • 11 septembrie 2023 » Decizia Sport Resolutions a fost anunțată, iar românca a fost suspendată pe o perioadă de patru ani.
  • 7-9 februarie 2024 » Are loc audierea la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS).