Nicu Covaci va fi depus la Filarmonica Timişoara. Înmormântarea va fi în Cimitirul Eroilor

Nicu Covaci va fi depus la Filarmonica Timişoara. Înmormântarea va fi în Cimitirul Eroilor Nicu Covaci Sursa foto: Facebook / Nicu Covaci

Timișoara. Nicu Covaci va fi depus la sediul Filarmonicii din Timișoara pentru ca toți cei ce l-au admirat să-și poată lua rămas bun. Liderul formației Phoenix va fi înmormântat în Cimitirul Eroilor. Slujba religioasă va fi oficiată de Mitropolitul Banatului.

Primarul municipiului Timișoara, Dominic Fritz a declarat că artistul va fi depus la sediul Filarmonicii. Astfel, toți cei care l-au cunoscut și l-au iubit, vor putea să-și ia rămas bun.

Evenimente în memoria lui Nicu Covaci

Primarul Dominic Fritz a anunţat că, totodată, la Casa de Cultură, din municipiu, va fi organizată o expoziţie dedicată artistului. Nicu Covaci a murit vineri seara, din cauza unui cancer cerebral. El urmează să fie înmormântat în Cimitirul Eroilor, iar slujba va fi oficiată de Mitropolitul Banatului.

Primarul municipiului Timișoara a precizat că urmează să fie stabilite toate detaliile și programul evenimentelor dedicate memoriei artistului.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Aşa cum am promis azi noapte revin cu detalii privind modul în care vă puteţi lua rămas bun de la Nicu Covaci. Împreună cu oamenii inimoşi din jurul lui, am stabilit că trupul neînsufleţit a lui Nicu Covaci va fi depus la Filarmonică la începutul săptămânii viitoare”, a transmis Dominic Fritz într-o postare pe Facebook.

Expoziție dedicată artistului la Timișoara

Primarul Dominic Fritz a declarat că o expoziţie dedicată lui Nicu Covaci va fi deschisă la Casa de Cultură din Timişoara. Vor fi expuse fotografii, iar vizitatorii vor putea semna într-o carte de condoleanțe.

Dominic Fritz a precizat că atât expoziția cât și cartea de condoleanțe vor fi disponibile pentru o perioadă mai lungă de timp. Astfel, cei care vor dori vor putea să lase câteva gânduri despre liderul trupei Phoenix.

„La Casa de Cultură organizăm o expoziţie foto dedicată lui Nicu Covaci şi deschidem o carte de condoleanţe - iar această acţiune va fi pe o perioadă mai lungă, pentru a permite cât mai multor oameni care l-au iubit şi admirat să lase câteva gânduri în memoria lui Nicu Covaci”, a anunţat Fritz.

Nicu Covaci, liderul formaţiei Phoenix a fost cetăţean de onoare al oraşului Timişoara. El a murit vineri seară la Spitalul Judeţean din cauza unui cancer cerebral.

Nicu Covaci va fi înmormântat la Cimitirul Eroilor

Regretatul artist, liderul Phoenix, va fi condus pe ultimul drum în Cimitirul Eroilor, iar slujba de înmormantare va fi oficiată de Mitropolitul Banatului, Înaltpreasfinţia Sa Ioan Selejan. Momentan nu a fost stabilită data la care vor avea loc funeraliile. Acest lucru urmează să fie decis de familie.

Se știe că va fi înmormântat cu onoruri militare, dat fiind că a fost decorat cu Ordinul de Merit Cultural în Grad de Cavaler

Nicu Covaci va rămâne la morga Spitalului Județean din Timișoara până luni dimineață. La Timișoara este așteptată partenera de viață a artistului.

Revista presei