Turiștii din Mamaia au primit verdictul. Care e nivelul bacteriei din apă

Turiștii din Mamaia au primit verdictul. Care e nivelul bacteriei din apă Litoralul Mării Negre. Sursa foto: Tripadvisor

Constanța. Organizația pentru Management al Destinației Mamaia (OMD) a emis sâmbătă, 3 august, un comunicat în care menționează că apa din stațiune îndeplinește toate criteriile de siguranță și sănătate.

OMD Mamaia, precizări în cazul nivelului crescut de E. coli din apa Mării Negre

Anunțul OMD Mamaia vine pe fondul informațiilor apărute în spațiul public potrivit cărora apa Mării Negre este infectată cu bacteria E. coli. „Testele de calitate a apei sunt realizate regulat de către DSP şi alte autorităţi sanitare competente. Ultimele analize, efectuate în conformitate cu standardele naţionale şi europene, au confirmat că apa din Mamaia îndeplineşte toate criteriile de siguranţă şi sănătate.

Parametrii măsuraţi, inclusiv nivelurile de E. coli, sunt în limitele legale şi nu prezintă niciun risc pentru sănătatea publică", se precizează în documentul emis de OMD. Reprezentanții organizației au subliniat că ultimele buletine de analize prezentate de DSP confirmă faptul că turiștii se pot scălda în apa mării fără niciun fel de pericol pentru sănătate.

Plajă Mamaia

Plajă Mamaia. Sursă foto: Unsplash

DSP va relua testele pentru plaja Vadu și Corbu

Cristina Schipor, directorul executiv DSP Constanța, a precizat la rândul ei că nivelul bacteriei e. Coli este în parametri normali pentru litoralul Mării Negre cuprins între Năvodari și Vama Veche. Au fost raportate probleme pentru plaja Vadu și Corbu, motiv pentru care autoritățile vor face o nouă serie de teste.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Analiza apei pentru îmbăiere de la Năvodari până la Vama Veche este în parametri. Vom repeta probele în zona Vadu şi Corbu. Este esenţial ca publicul să fie informat corect din surse de încredere şi oficiale", a declarat Cristina Schipor.

Mamaia

Litoral. Sursa foto: Dreamstime.com

OMD Mamaia: problemele de la Vadu și Cornu nu afectează stațiunea Mamaia

OMD Constanţa a punctat faptul că problemele raportate la Vadu și Cornu nu afectează și stațiunea Mamaia. Comunicatul organizației a fost emis la scurt timp după ce în presa locală au apărut informații potrivit cărolor nivelurile mari de E.coli din apă ar pune în pericol siguranța turiștilor.

Revista presei