Un nou pericol pe litoralul românesc. Capcane pentru părinți și copii

Un nou pericol pe litoralul românesc. Capcane pentru părinți și copii Satul de Vacanță. Sursa foto: Facebook

Litoralul românesc este împânzit cu produse periculoase, pentru care au fost emise alerte europene. Inspectorii ANPC vin cu noi avertismente pentru turiști sfătuindu-i să fie foarte atenți înainte de a decide să cumpere aceste produse din Satul de Vacanţă din Mamaia.

Litoralul românesc, împânzit cu produse periculoase

Inspectorii de la Protecția Consumatorilor (ANPC) au descoperit, în urma controalelor jucării periculoase, pentru care au fost emise alerte europene. Mai exact, ANPC recomandă părinţilor să fie foarte atenți la jucăriile care se vând în magazinele din Satul de Vacanţă.

În urma verificărilor efectuate pe litoralul românesc s-a constatat că există nereguli grave cu privire la jucării. Comisarii ANPC au descoperit jucării care „fac parte din categoria celor obiectelor periculoase care pot pune în pericol viața copiilor”. O astfel de alertă a fost emisă „pe calea sistemului european de alertă pentru produse nealimentare, RAPEX”.

La jucăriile comercializate pe litoralul românesc lipsește marcajul de conformitate de pe etichete și lipa importatorului sau a distribuitorului. Mai mult, comisarii ANPC avertizează turiștii, în special părinții, să fie foarte atenți nu doar la jucării, ci și „la suveniruri și alte obiecte”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.Litoralul românesc, împânzit cu produse periculoase. Sursa foto: Facebook

Vacanța nu trebuie să se transforme în drame sau tragedii

Preşedintele interimar al ANPC, Sebastian Hotca, avertizează, de asemenea, turiștii spunând că „vacanţa ar trebui să fie un prilej de bucurie şi să nu se transforme în drame sau tragedii”, din cauza unor obiecte care „pot pune în pericol sănătatea sau chiar viaţa lor sau a copiilor lor”.

Mai mult, inspectorii au descoperit în Satul de Vacanţă produse textile cu „deficienţe de informare pe etichete”, care să cuprindă materialul din care sunt confecționate. De asemenea, s-au descoperit probleme la 11 operatori economici care comercializau bunuri nealimentare, jucării, articole de plajă, ochelari șitextile.

În urma controalelor s-au dat 12 amenzi cu suma de 53.000 lei, două avertismente şi s-a dispus oprirea definitivă de la comercializare a produselor neconforme, potrivit comunicatului anpc.ro.

Revista presei