Ionuţ Stroe neagă zvonurile despre creșterea taxelor: Nici măcar nu există pe agenda coaliției

Ionuţ Stroe neagă zvonurile despre creșterea taxelor: Nici măcar nu există pe agenda coaliției Ionuț Stroe. Sursa foto: Facebook/ Ionuț Stroe

București. Ionuț Stroe a asigurat că nu se pune problema despre o majorare a taxelor, subliniind că speculațiile legate de o posibilă creștere a acestora nu figurează nici măcar pe agenda de lucru a coaliției.

Purtătorul de cuvânt al PNL a adăugat că eventualele taxe suplimentare sau impozite progresive ar putea pune în pericol stabilitatea economică.

Ionuț Stroe dezminte informațiile privind creșterea taxelor 

Liberalul a mai subliniat că atingerea predictibilității economice este extrem de dificilă, exemplificând cu dificultatea de a controla inflația.

„Știrile referitoare la noi taxe sau atacuri la adresa economiei îţi distrug orice fel de stabilitate şi nu fac bine”, a menționat Ionuț Stroe.

Ne puteți urmări și pe Google News

În continuare, acesta a asigurat că în prezent nu există nicio nouă taxă planificată pentru introducere.

Taxe

Taxe. Sursa foto: Arhiva EVZ

De asemenea, a menționat că, deși scăderea taxelor nu generează întotdeauna venituri mai mari în teorie, în realitatea României din ultimii 35 de ani, reducerea impozitelor a dus la creșteri semnificative ale încasărilor.

Nu se pune în discuție modificarea cotei unice

Purtătorul de cuvânt al PNL a subliniat că, în prezent, nu există nicio posibilitate de modificare a cotei unice fără o prealabilă consultare cu societatea și mediul economic.

Ionuț Stroe a adăugat că vremurile în care Guvernul era un „Eurobingo” au trecut.

Marcel Boloș, Marcel Ciolacu

Marcel Boloș și Marcel Ciolacu. Sursa foto: EVZ

Eu nu cred în aceste probleme de comunicare. Atât premierul cât şi ministrul de Finanţe ştiu foarte bine cum se lucrează care sunt încasările.

Într-adevăr, apropierea campaniei electorale generează anumite mesaje publice care vin pe undeva să liniştească, pe de altă parte să inflameze.

Sunt convins că au o agendă comună”, a adăugat ulterior Ionuț Stroe, referitor la tensiunile dintre premierul Ciolacu şi ministrul de Finanţe, într-un interviu pentru Prima News.

Guvernul vrea să introducă noi măsuri fiscale

Guvernul a implementat deja mai multe măsuri fiscale, iar alte modificări sunt în curs de aprobare, inclusiv creșterea impozitului pe dividende de la 8% la 10%, taxarea suplimentară a unor forme de capital și eliminarea stimulentelor fiscale pentru angajații din sectorul construcțiilor, conform documentelor guvernamentale examinate de Profit.ro.

Totodată, Executivul intenționează să crească deducerile personale de bază.

Revista presei
Partea lor de adevăr