Controale fulger la Aeroportul Henri Coandă. ANPC a închis mai multe cafenele și restaurante

Controale fulger la Aeroportul Henri Coandă. ANPC a închis mai multe cafenele și restaurante Aeroportul Otopeni Sursa foto. CNAB

România. Inspectorii ANPC au descins marți, 30 iulie, la unitățile alimentare din incinta Aeroportului Internațional Henri Coandă. În urma controalelor efectuate de comisarii Autorității pentru Protecția Consumatorilor, mai multe cafenele și restaurante au fost închise.

ANPC a închis mai multe cafenele și restaurante de la Aeroportul Internațional Otopeni

Nu este pentru prima oară când ANPC merge în control la agenții economici din incinta celui mai mare aeroport din țară. În luna iunie, operatorii economici au fost amendați cu peste 350.000 de lei. Atunci a fost amendată și Compania Națională Aeroport București.

Inspectorii au descoperit la începutul lunii trecute mizerie și mai multe nereguli. Separat de aceste aspecte, comisarii ANPC au mai identificat produse neconforme inscripționate în altă limbă decât în limba română.

aeroport otopeni

Sursă: Cateyeperspective | Dreamstime.com

Este al doilea control în decurs de o lună

Încă nu este clar motivul pentru care reprezentanții au decis să închidă cafenelele și restaurantele, cert este că insituția va emite în orele următoare un comunicat în care va preciza punctual motivul care a stat la baza deciziei de sistare a activității.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pasagerii care tranzitează Aeroportul Internațional Henri Coandă s-au plâns în repetate rânduri din cauza prețurilor mult prea mari pe care le practică agenții economici licențiați să-și desfășoare activitatea în aeroport.

Chiar dacă ANPC încă nu a emis un comunicat, în care să precizeze motivul pentru care au închis mai multe cafenele și restaurate, inspectorii au precizat că ar trebui ca pasagerii, clienții să se plângă și de condițiile în care sunt depozitate produsele alimentare.

Aeroport Otopeni,control ANPC

Aeroport Otopeni Sursa foto: EVZ

ANPC a închis și supermarketul din incinta Aeroportului Henri Coandă

Inspectorii ANPC au dat de înțeles că ar fi vorba de alimente ținute necorespunzător, mizerie și produse care nu au instrucțiuni în limba română. În linii mari, ar fi vorba de aceleași nereguli descoperite de comisari la controalele de luna trecută.

De asemenea, pe lângă cafenele și restaurante, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a închis și supermarketul din incinta aeroportului. Activitatea unităților unde au fost descoperite nereguli a fost suspendată temporar până la remedierea problemelor, potrivit Digi.

Revista presei