Jocurile Olimpice. Un nou succes pentru Republica Moldova. Medalie câștigată de Adil Osmanov

Jocurile Olimpice. Un nou succes pentru Republica Moldova. Medalie câștigată de Adil Osmanov sursa: Facebook

Republica Moldova. Victorie mare pentru Republica Moldova, adusă, luni, de judokanul Adil Osmanov. Cel care a cucerit medalia de bronz, după ce a câștigat disputa cu italianul Manuel Lombardo la categoria de 73 de kilograme.

Sportivul din Basarabia a trecut de americanul Jack Yonezuka, apoi de Murodjon Yuldoshev (din Uzbekistan) și de mongolul Erdenebayar Batzaya. El s-a calificat în semifinale, acolo unde a luptat cu Joan-Benjamin Gaba, reprezentantul țării gazde, Franța, a Jocurilor Olimpice din acest an.

Cea de-a doua medalie câștigată de Republica Moldova la Jocurile Olimpice de la Paris - 2024

În finala mică, pentru locurile 3 - 4, sportivul a învins în lupta cu Manuel Lombardo, reprezentantul Italiei, câștigând medalia de bronz.

Aceasta este a doua medalie de bronz pentru Republica Moldova la Jocurile Olimpice de la Paris 2024. Duminică, gheața a fost spartă de judocanul Denis Vieru, cel care și-a trecut în palmares bronzul la categoria de 66 de kg, conform zdg.md.

Ne puteți urmări și pe Google News

Vieru a acces până în penultima fază a competiției, după ce a reușit să se impună în confruntările cu finlandezul Luukas Saha și sârbul Stranhija Buncic, după o luptă ce a durat doar 41 de secunde.

Denis Vieru a câștigat, în weekend, medalia de bronz. Prima distincție obținută de Basarabia la marele festival al sportului mondial

Duminică, sportivul Denis Vieru și-a onorat statutul de lider pe care îl deține în clasamentul mondial la categoria de greutate de până la 66 kg, la care a reușit să se facă remarcat.

Cel mai bun rezultat pe care și-l trecuse în cont sportivul din Basarabia a fost titlul continental, pe care l-a câștigat în premieră la Campionatul European (CE) ce a fost rezervat seniorilor.

De asemenea, judocanul deține în palmares șase Grand Slam-uri și trei Grand Prix-uri câștigate. La Jocurile Olimpice ce s-a desfășurat în Japonia, la Tokyo, în anul 2021, sportivul din R. Moldova a urcat pe locul 9 în clasament.

 

 

Revista presei
Partea lor de adevăr