Denis Vieru, medalie de bronz la judo. Sportivul a bifat prima mare performanță pentru Republica Moldova

Denis Vieru, medalie de bronz la judo. Sportivul a bifat prima mare performanță pentru Republica Moldova sursa: Facebook

Update: Denis Vieru a pus mâna pe medalia de bronz. Sportivul l-a învins pe reprezentantul gazdelor, Walide Khyar, și a urcat pe ultima treaptă a podiumului. Este prima medalie câștigată de Republica Moldova la această ediție a Jocurilor Olimpice.

Republica Moldova. Judocanul Denis Vieru a ratat, duminică, șansa de-a se califica în finală la Jocurile Olimpice de la Paris. Sportivul basarabean a cedat în confruntarea disputată contra lui Hifumi Abe, din Japonia, în penultimul act al turneului olimpic.

Denis Vieru a ratat calificarea în finală, dar ai poate aduce o medalie pentru Republica Moldova

Dar, vestea bună este că Denis Vieru rămâne în cărți și are șansă să aducă o medalie pentru Republica Moldova. El va lupta pentru treapta a 3-a a podiumului, deci pentru bronz, contra francezului Walide Khyar, reprezentant al țării gazdă.

Jocurile Olimpice

Jocurile Olimpice. Sursa foto: Pixabay

Sportivul din R. Moldova, 66 de kilograme, a ajuns până în penultima fază a competiției, după ce a reușit să se impună în confruntările cu finlandezul Luukas Saha și sârbul Stranhija Buncic.

Ne puteți urmări și pe Google News

El a început cu o victorie la Jocurile Olimpice, după ce s-a impus în fața finlandezului Luukas Saha.

Trebuie să treacă de un reprezentant al Franței pentru a urca pe podium

În sferturile de finală, Denis s-a aflat față în față cu sârbul Stranhija Buncic. Lupta a durat doar 41 de secunde, iar Denis și-a pus adversarul la pe saltea prin procedeul Ippon.

În meciul pentru medalia de bronz, Denis Vieru îl va întâlni pe Walide Khyar, din Hexagon, după cum notează moldpres.md.

A reușit să-și respecte statutul de lider pe care îl deține în ierarhia mondială

Denis Vieru și-a onorat statutul de lider pe care îl are în clasamentul mondial la categoria de greutate de până la 66 kg. Cel mai bun rezultat obținut de sportivul din Basarabia a fost titlul continental, pe care l-a câștigat în premieră la Campionatul European (CE) rezervat seniorilor. Judocanul deține în palmares șase Grand Slam-uri și trei Grand Prix-uri câștigate. La Jocurile Olimpice ce s-a desfășurat în Japonia, la Tokyo, în anul 2021, sportivul din Republica Moldova a urcat pe locul 9 în clasament.

 

Revista presei