Taxe nesimțite pe litoralul românesc. Cât plătești să stai pe şezlong sau prosop

Taxe nesimțite pe litoralul românesc. Cât plătești să stai pe şezlong sau prosop Litoral. Sursa foto: Pixabay

Taxe nesimțite întâlnești la tot pasul pe litoralul românesc. Turiștii care ajung la Marea Neagră se lovesc de niște prețuri aberante în comparație cu alte stațiuni din afara țării.

Taxe nesimțite pe litoralul românesc. Cât plătești să stai direct pe nisip

Taxe și iar taxe pentru turiștii care aleg să petreacă vacanța pe litoralul Mării Negre. Nici nu mai e de mirare că românii preferă alte destinații externe din cauza prețurilor care au luat-o razna, atât la mâncare, cât și la taxe pentru sezlonguri sau pur și simplu că te așezi pe prosop la plajă.

Da, pare greu de crezut, dar dacă vrei să te întinzi direct pe nisip te costă mult mai mult față de taxa pentru un sezlong, povestesc turiștii care au pățit-o.

Totul se întâmplă pe o plajă a unui complex din Mamaia. Aici se practică taxe mult mai mari decât în stațiunile de lux. Și ce pare greu de crezut este că se percepe taxă şi pentru amplasarea prosopului direct pe nisip. Administratorii complexului au afișat, de asemenea, și un program de stat pe plajă. Mai exact, de la ora 8.30 la ora 20.00.

Ne puteți urmări și pe Google News

Plajă, Șezlonguri, Mare, Vacanţă, ApăTaxe nesimțite pe litoralul românesc. Sursa foto: Pixabay

Tarife în funcție de poziția aleasă pe plajă

Pe această plajă turiştii plătesc în funcţie de locul pe care-l aleg, cum ar fi rândul 1, 2 ori 3 de şezlonguri. Sau cu prosopul în fața primului rând de șezlonguri, adică pe malul mării, fiind și cel mai scump:

  • Rândul 1: două șezlonguri șiumbrelă plătești 150 de lei pe zi
  • Rândul 2: două șezlonguri și umbrelă, costă 120 de lei pe zi
  • Rândul 3: două șezlonguri și umbrelă, plătești 100 de lei pe zi
  • Pe cearșaf în fața rândului 1, costă 200 de lei pe zi.

Complexul din Mamaia a explicat că percepe aceste taxe pentru a descuraja turiștii care vin din afara complexului și se aşează cu cearşaful sau prosopul în faţa primului rând de șezlonguri, și nu în zona alocată special pentru aceștia, potrivit adevarul.ro.

Revista presei