Camelia Bogdan, somată public de GIP. Ar fi încasat ilegal bani de la Ministerul Agriculturii, în timp ce judeca Dosarul ICA

Camelia Bogdan, somată public de GIP. Ar fi încasat ilegal bani de la Ministerul Agriculturii, în timp ce judeca Dosarul ICA Camelia Bogdan. Sursa foto: Facebook/Grupul de Investigații Politice

România. Grupul de Investigații Politice, condus de Mugur Ciuvică, a adus în atenția opiniei publie o situație veche de un deceniu și care o are în centrul atenției pe judecătoarea Camelia Bogdan, magistratul care a judecat cazul ICA.

Camelia Bogdan ar fi încasat ilegal bani de la Ministerul Agriculturii

La 10 ani distanță de sentința din Dosarul ICA, judecătoarea Camelia Bogdan încă nu a oferit un răspuns la întrebarea de ce a primit bani de la ministerul Agriculturii, parte vătămată în dosarul ICA, pe care chiar judecătoarea Camelia Bogdan l-a judecat.

Potrivit Grupului de Investigații Politice, în perioada 21 iulie 2014 - 2 august 2014 Bogdan, în calitate de lector, a fost remunerată de ministerul Agriculturii, în cadrul unui program organizat de minister în Poiana Brașov.

Camelia Bogdan

Camelia Bogdan. Sursa foto: Facebook/GIP

Plătită cu 100 de eurp/oră

Astfel, pentru cele  șase zile în care a lucrat cu jumătate de normă, Ministerul Agriculturii a plătit-o pe  Camelia Bogdan cu 100 de euro/oră. Prin urmare, judecătoarea a încasat 10.000 de lei , la o zi după ce dosarul ICA a rămas în pronunțare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Același Grup de Investigații Politice mai precizează că la două zile după ce a încasat fizic suma respectivă, judecătoarea a dat o sentință favorabilă ministerului Agriculturii, în dosarul ICA.

În urmă cu 10 ani, Curtea de Conturi a României, după ce a efectuat un control la MADR, a stabilit că suma primită de Camelia Bogdan de la ministerul Agriculturii nu se justifică. Mai mult decât atât, alegerea ei ca lector a ridicat  multe semne de întrebare, mai adaugă Mugur Ciuvică în postarea de pe Facebook.

Președintele Grupului de Investigații Politice, Mugur Ciuvică, își încheie postarea de pe rețeaua de socializare  cu o întrebare retorică „Înainte de a-și mai da cu părerea despre justiția din România, Bogdan ar trebui să ne lămurească cum este posibil ca un judecător să fie plătit de o parte dintr-un dosar penal chiar în timp ce judecă acel dosar?”.

Revista presei