Spionaj la Jocurile Olimpice. Antrenoarea Canadei, dată afară

Spionaj la Jocurile Olimpice. Antrenoarea Canadei, dată afară Jocurile Olimpice. Sursă foto: Facebook

Paris. Caz grav de spionaj la Jocurile Olimpice. Bev Priestman, antrenoarea selecționatei olimpice de fotbal feminin a Canadei, a fost demisă din funcție după ce a fost implicată într-un scandal controversat. Decizia a venit după ce Priestman a ordonat utilizarea unei drone pentru a spiona adversarele din Noua Zeelandă.

Spionaj la Jocurile Olimpice. Antrenoarea Canadei, dată afară

Comitetul Olimpic Canadian a decis joi seară să o demită pe Bev Priestman din funcția de antrenor al selecționatei olimpice de fotbal a Canadei, după scandalul legat de spionajul adversarilor. În locul ei, Andy Spence, antrenorul secund, a preluat responsabilitățile echipei. Această schimbare a venit ca urmare a ordonanței controversate de utilizare a unei drone pentru a supraveghea echipa adversă din Noua Zeelandă.

Priestman nu a fost prezentă la meciul de debut al Canadei la Jocurile Olimpice, în care echipa a obținut o victorie de 2-1 împotriva Noii Zeelande.

Bev Priestman

Bev Priestman. Sursă foto: Instagram

Persoana care pilota drona, conamndată

Marți, 23 iulie, în timpul antrenamentului echipei feminine din Noua Zeelandă, jucătoarele și staff-ul au observat prezența unei drone care spiona activitățile lor. Comitetul Olimpic al Noii Zeelande a trimis o scrisoare oficială către autoritățile olimpice pentru a raporta incidentul. În urma acestuia, Joseph Lombardi, pilotul dronei, a fost reținut de poliție când drona a aterizat aproape de el.

Ne puteți urmări și pe Google News

Lombardi, care a fost inițial identificat ca un „analist neacreditat”, era de fapt directorul programului de juniori al Canadei. Acesta a comunicat cu Jasmine Mander, antrenorul secund al echipei canadiene. După descoperirea corespondenței dintre cei doi, Comitetul Olimpic Canadian a decis să îi trimită pe amândoi acasă, conform rapoartelor din presă.

În urma investigațiilor efectuate de poliția franceză, Joseph Lombardi a fost condamnat la 8 luni de închisoare cu suspendare pentru pilotarea dronei într-un spațiu neautorizat. Cazul a fost amplu mediatizat, iar implicarea directă a lui Lombardi și a lui Mander a generat o reacție severă din partea autorităților olimpice internaționale, conform The New York Post..

Jocurile Olimpice. Ceremonia de deschidere va avea loc vineri, 26 iulie

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris va marca un moment istoric prin organizarea unui spectaculos „Armadă sportivă”, un eveniment fără precedent în afara unui stadion. Acest grandios spectacol va transforma Parisul într-un uriaș scenariu de deschidere, închizând centrul orașului și spațiul său aerian pentru a permite desfășurarea sa complexă. Planificată timp de doi ani și implicând 45.000 de polițiști și unități ale armatei, această deschidere se anunță a fi cel mai mare spectacol în aer liber din lume.

Vineri seară, pe 26 iulie, peste 8.000 de sportivi vor naviga pe Sena într-o desfășurare de forțe neobișnuită, renunțându-se astfel la tradiționala paradă dintr-un stadion. Sportivii vor fi transportați cu barca pe un traseu de 6 km, în timp ce Parisul va deveni un decor grandios pentru o „Armadă sportivă”, aducând împreună un amestec unic de sportivi, artiști și tehnologie.

Spectacolul va include dansatori, staruri pop, funambuliști și acrobați, care vor performa pe apă, pe acoperișuri, pe poduri și pe insule artificiale. Publicul, estimat la peste 300.000 de persoane, va urmări evenimentul de pe poduri și malurile râului, în timp ce securitatea va fi asigurată de o amplă echipă de poliție și forțe speciale. Ceremonia se va încheia cu un vast spectacol de lasere transmis din Turnul Eiffel, marcând un început spectaculos pentru Jocurile Olimpice de la Paris.

 

Revista presei