Cum arată nava construită la Galați, livrată pakistanezilor. Imagini spectaculoase

Cum arată nava construită la Galați, livrată pakistanezilor. Imagini spectaculoase Navă de război. Sursa foto: Pixabay

Şantierul Naval DAMEN Galaţi și-a îndeplinit sarcinile legate de construcția navei HUNAIN. Aceasta a fost livrată în portul Constanța și va fi preluată de Marina Pakistaneză.

Navă de război construită la Galați, livrată pakistanezilor

Nava HUNAIN a fost construită pe Şantierul Naval DAMEN Galaţi și a fost deja predată pakistanezilor.  Ambarcațiunea de război a fost livrată joi, iar la eveniment au luat parte delegaţi, militari și reprezentanți ai corpului diplomatic.

Conform anunțului făcut de companie, pe lista invitaților s-a numărat amiralul Naveed Ashraf NI, șef al Statului Major al Forţelor Navale ale Marinei Pakistaneze.

Ceremonie în Portul Constanța

De asemenea, România a fost reprezentată la eveniment de reprezentanții Ministerului Apărării, precum și de cei ai Forțelor Navale.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Au mai participat generalul Gheorghiţă Vlad, şeful Statului Major al Apărării, şi viceamiralul Mihai Panait, şeful Forţelor Navale Române”, a transmis compania.

Conform planului de construcție, nava are un tonaj mediu și multiple funcții, arată News.

Ajutor în caz de dezastre

Potrivit companiei din Galați, aceasta poate efectua numeroase operațiuni maritime, inclusiv cu elicopterul multirol îmbarcat.

De asemenea, nava poate fi utilizată în mod independent in misiuni, însă poate fi integrată și în grupuri operative de lucru. Totodată, aceasta poate asigura asistență umanitară în caz de dezastre.

Navă construită pe șantierul Damen

Navă. Sursa foto: Facebook/ Damen

Șeful Marinei pakistaneze s-a arătat mulțumit de colaborarea cu operatorul din România. Amiralul le-a adresat cuvinte de laudă celor care își desfășoară activitatea pe platforma DAMEN. Mai mult, acesta a dat asigurări că va apela din nou la serviciile companiei din România.

Navă de război, construită în România

Construcția HUNIAN nu este singurul proiect de anvergură al companiei. Până în prezent, DAMEN a livrat peste 30 de nave militare, acestea ajungând în mai multe state NATO.

De altfel, compania a ocupat locul doi privind dosarul „Corveta multifuncțională”. Ulterior, Ministerul Apărării a anulat licitația respectivă.

Potrivit fostului ministru Florin Spătaru, țara noastră a ajuns pe locul patru în clasamentul celor mai mari producători de nave din Europa.

Revista presei