Un nou drum fără restricții. Anunțul lui Sorin Grindeanu

Un nou drum fără restricții. Anunțul lui Sorin Grindeanu Sorin Grindeanu. Sursă foto: Facebook

România. Sorin Grindeanu a anunțat reluarea circulației pe un drum care prelua întreaga circulație de pe A1. Este vorba de secțiunea Coșava – Margina, care s-a aflat în reparații timp de o lună.

Un nou drum fără restricții. Anunțul lui Sorin Grindeanu

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat vineri dimineața reluarea circulației fără restricții pe secțiunea Coșava - Margina a drumului național DN68A, care leagă Lugojul de Deva. Această zonă de drum preia întreaga circulație de pe A1 și fusese grav afectată de traficul intens, ceea ce a dus la deteriorarea considerabilă a suprafeței de rulare. Din acest motiv, au fost necesare lucrări de reparație pentru a restabili condițiile de circulație în siguranță.

În perioada 25 iunie - 25 iulie, Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara a efectuat lucrări de reabilitare pe sectorul Coșava - Margina, cu scopul de a remedia problemele cauzate de uzura drumului. Fără aceste intervenții, riscul ca drumul să devină impracticabil era semnificativ, ceea ce ar fi afectat grav fluxul de trafic și siguranța rutieră în zonă.

Reluarea circulației fără restricții pe această secțiune de drum reprezintă o îmbunătățire importantă pentru infrastructura rutieră regională, asigurând un trafic fluid și în condiții de siguranță pe un segment esențial pentru legătura între Lugoj și Deva.

Ne puteți urmări și pe Google News
Sorin Grindeanu

Sorin Grindeanu. Sursă foto: Facebook

Sorin Grindeanu, precizări despre lucrările efectuate

Sorin Grindeanu a specificat că lucrările de reparație pe secțiunea Coșava - Margina au fost efectuate sub trafic, fiind desfășurate 24 de ore din 24, de luni până vineri, cu circulația direcționată prin semafoare pentru a permite desfășurarea lucrărilor fără a bloca complet drumul. În timpul weekend-urilor, circulația a fost reluată pe ambele benzi, asigurându-se astfel un flux neîntrerupt pentru utilizatorii drumului.

„Constructorul a mobilizat permanent în şantier necesarul de muncitori şi de utilaje necesare fiecărei etape a lucrărilor. Luni, săptămână viitoare, DRDP Timişoara va interveni în regie proprie pentru trasarea marcaǰelor. Această operaţiune nu poate fi realizată imediat după asfaltare deoarece este necesară o perioadă de timp pentru eliminarea substanţelor volatile din bitum”, a anunțat Sorin Grindeanu pe pagina sa de Facebook.

Drumul prelua întreaga circulație de pe A1

Ministrul Transporturilor a explicat că, în zona Coșava - Margina, DN68A preia întreaga circulație de pe A1 până la finalizarea secțiunii de autostradă Margina-Holdea, prevăzută cu tuneluri, care este estimată să fie completă în 2026. De la începutul lucrărilor de reparație, pe 25 iunie, presa locală a raportat frecvent despre cozile de autovehicule și aglomerația crescută din zonă, evidențiind impactul semnificativ al acestei situații asupra traficului rutier.

 

Revista presei