Jocurile Olimpice. Atac terorist, dejucat de autoritățile franceze

Jocurile Olimpice. Atac terorist, dejucat de autoritățile franceze Hackeri. Sursa foto: Pixabay

Un cetățean rus este suspectat că intenționa să stârnească ostilități în perioada Jocurilor Olimpice. În urma unor ample investigații, autoritățile franceze l-au arestat le bărbat.

Jocurile Olimpice. Un cetățean rus, considerat o amenințare pentru competiția de la Paris

Autoritățile franceze susțin că rusul ar fi putut crea mari probleme pe parcursul desfășurării competiției sportive. În plus, acestea îl suspectează de „organizarea unor evenimente care ar putea duce la o destabilizare în timpul Jocurilor Olimpice”.

Francezii au luat măsuri în privința acestuia și l-au pus sub acuzare. Cetățeanul rus a fost plasat în arest preventiv, conform anunțului făcut de Parchetul din Paris, arată SkyNews.

Ancheta a fost extinsă

Înainte cu doar câteva zile până la începerea competiției de la Paris, autoritățile înăspresc verificările legate de siguranța participanților. Conform procurorilor francezi, faptele cetățeanului rus ar fi putut avea consecințe „grave”.

Ne puteți urmări și pe Google News
Jocurile Olimpice

Jocurile Olimpice. Sursa foto: Pixabay

Bărbatul este acuzat că ar fi transmis „informaţii unei puteri străine, având scopul de a stârni ostilităţi în Franţa”. Arestarea acestuia vine la scurt timp înainte de ceremonia de deschidere a competiției de la Paris.

Jocurile Olimpice. Francezii au verificat peste un milion de cetățeni

Siguranța celor care iau parte la evenimentele de la Paris este prioritară, spun autoritățile franceze. Din acest motiv, verificările cetățenilor a căror activitate ridică suspiciuni au crescut în ultimele săptămâni.

Cetățeanul rus s-a numărat printre cei verificați recent. De altfel, procurorii francezi au efectuat percheziții la domiciliul acestuia și au găsit dovezi legate de activitatea sa pro-rusă.

În urma verificărilor, peste 4.300 de persoane nu mai au dreptul să ia parte la evenimentele de la Paris. Conform autorităților franceze, 880 au primit această interdicție pe fondul interferențelor străine.

„Suntem aici pentru a ne asigura că sportul nu este folosit pentru spionaj, atacuri cibernetice sau pentru a critica şi uneori chiar minţi despre Franţa şi francezi”, a spus ministrul Gerald Darmanin.

Incidentele din ultimele luni au dus la înăsprirea regulilor pentru cei care participă la evenimentele de acest tip.

Revista presei