Război în Ucraina, ziua 882. Rusia înființează o nouă zonă tampon în regiunea Belgorod

Război în Ucraina, ziua 882. Rusia înființează o nouă zonă tampon în regiunea Belgorod Război în Ucraina Sursa foto: X

Război în Ucraina, ziua 882. Federația a doborât 25 de drone, potrivit unui anunț făcut de ministerul Apărării. Resturile unei drone au provocat un incendiu în orașul Tuapse din regiunea Krasnodar și o persoană și-a pierdut viața.

Război în Ucraina, ziua 882. Principalele evenimente

De asemenea, Moscova va restricționa accesul în 14 zone din Belgorod, măsura face parte din planul Kremlinului de a înființa o zonă tampon la frontiera cu Ucraina. Astfel, se vor institui zone de control în localitățile unde situația operațională aferentă este extrem de dificilă.

Orice persoană care își dorește să intre în zonele respective trebuie să înștiințeze în prealabil autoritățile locale. Un cetățean japonez care lupta pentru Rusia pe frontul din Ucraina și-a pierdut viața. Bărbatul a fost identificat drept un soldat în vârstă de 29 de ani și a murit într-o explozie din Donețk.

Război Ucraina

Atac. Sursa foto: Platforma X

Kuleba a ajuns în China

O delegația ucraineană condusă de Dmitri Kuleba, ministrul ucrainean de Externe, va merge în China pentru a discuta cu omologul său privind modul în care Beijingul ar putea contribui la încetarea focului în Ucraina.

Ne puteți urmări și pe Google News

Vizita oficialului ucrainean se va termina vineri și este primul turneu diplomatic al ministrului de Externe de la începerea Operațiunii Speciale de Eliberare din februarie 2022. În tot acest timp, Slovacia și Ungaria au solicitat Comisiei Europene să înceapă o rundă de negocieri cu Ucraina, după ce autoritățile de la Kiev au inclus compania Lukoil pe lista entităților sancționate.

Război în Ucraina, Vladimir Putin

Război în Ucraina. Sursa Foto: Facebook/Volodimir Zelenski

Ucraina caută sprijin în China

Lukoil alimentează anual regimul de la Budapesta cu 2 milioane de tone metrice de petrol. De partea cealaltă, Slovacia a importat în luna aprilie combustibili fosili în valoare de 351 de milioane de dolari.

Jurnalista ruso-americană Alsu Kurmasheva a fost condamnată de un tribunal din Moscova la șase ani de închisoare pentru încălcarea legilor privind cenzura militară. Publicația independentă Radio Free Europe/Radio Liberty a catalogat decizia instanței drept o „bătaie de joc la adresa justiției. Jurnalista în vârstă de 47 de ani, a fost arestată în timp ce își vizita mama bolnavă în Kazan, potrivit Aljazeera.

Revista presei