Cristian Rizea, rău de datorie. Fostul său aliat politic l-a acționat în judecată

Cristian Rizea, rău de datorie. Fostul său aliat politic l-a acționat în judecată Sursa Facebook/ Cristian Rizea

Cristian Rizea nu are liniște nici în pușcărie. La Chișinău, președintele Partidului NOI, Vladimir Dachi, a apelat la instanța de judecată ca să scoată datoria din fostul deputat PSD.

În luna septembrie începe examinarea unei noi cauze împotriva lui Cristian Rizea, care este de departe cel mai pârât personaj cu ambiții politice din Republica Moldova. De data aceasta, aliatul său de cândva, Vladimir Dachi, încearcă să-și recupereze banii pe care i-a investit în ideile și luxul fostului psd-ist.

Anterior, Vladimir Dachi l-a denunţat pe Cristian Rizea la poliţie  pentru că i-ar fi furat lucrurile personale.

Cristian Rizea Cristian Rizea. Sursa foto: arhiva EVZ

Bani pentru casă și  masă

Dachi susține că i-a împrumutat bani lui Cristian Rizea pentru ca acesta să-și poată aranja viața, după ce a fugit de justiția română la Chișinău. Printre bunurile procurate s-ar număra conacul de pe strada Cireșilor din capitală, unde Rizea ducea o viață plină de huzur. Mai mult, Dachi spune că i-ar fi dat bani și pentru cheltuielile de întreținere.

Ne puteți urmări și pe Google News
Casa lui Rizea Casa lui Rizea de la Chişinău/Sursa foto: EvZ

O parte din bani i-au fost împrumutați lui Rizea și în anul 2021, atunci când cei doi aveau planuri comune mărețe. Un an mai târziu, atunci când mariajul lor politic s-a încheiat, Dachi și-a cerut bani înapoi.

Între cei doi s-a aprins focul dușmăniei. În timp ce Dachi declara că Rizea l-a deposedat de sume uriașe, Rizea îl acuza că ar susține războiul din Ucraina.

Averea lui Cristian Rizea, pusă sub sechestru

Rizea a fostdeclarat indezirabil în luna aprilie 2023 și expulzat sub pază din Republica Moldova. În luna mai 2023, casa și mașina sa au fost puse sub sechestru. Valoarea totală a celor două bunuri se ridică la aproximativ 10 milioane de lei.

Automobilul, un Range Rover de lux, este păstrat în garajele ARBI, iar autoritățile intenționează să îl vândă. Deocamdată nu a fost identificat un cumpărător în Republica Moldova sau în străinătate. Bolidul cu care se plimba Rizea la Chișinău ar valora circa 2,7 milioane de lei.

Revista presei