Joe Biden, diagnosticat cu insuficiență cognitivă. Liderul de la Casa Albă are un început de Alzheimer

Joe Biden, diagnosticat cu insuficiență cognitivă. Liderul de la Casa Albă are un început de Alzheimer Joe Biden. Sursa foto: Facebook/Joe Biden

Statele Unite. După ce a anunțat că se retrage din cursa prezidențială, doi medici au declarat ce implicații are decizia președintelui Joe Biden asupra sănătății sale.

Joe Biden suferă de insuficiență cognitivă ușoară

Experții de peste Ocean susțin că declinul președintelui Joe Biden a fost accentuat de performanța dezastruoasă din dezbaterea de la finalul lunii împotriva contracandidatului său Donald Trump. Joe Biden a fost incoerent în timpul dezbaterii, motiv pentru care doctorii au opinat că președintele în exercițiu prezintă semne de afectare cognitivă.

„Este probabil din punct de vedere medical că, atunci când a preluat funcția în 2020, era afectat de insuficiență cognitivă ușoară (MCI), un sindrom de poartă către boala Alzheimer și, eventual, parkinsonism (nu neapărat boala Parkinson în sine)”, a declarat neurologul Brett Osborn.

Ne puteți urmări și pe Google News

Condiția medicală a președintelui s-a înrăutățit

Doctorul a mai precizat că afecțiunea lui Joe Biden s-a agravat și în aceste condiții, decizia de a se retrage din cursa prezidențială a fost cea corectă, a adăugat neurologul. Cadrul medical a punctat faptul că sănătatea liderului de la Casa Albă nu-i mai permite să-și îndeplinească îndatoririle pentru un nou mandat. În aceste condiții, neurologul a subliniat că președintele Joe Biden se poate focusa mai mult pe condiția medicală.

„Prin retragerea sa, președintele Biden poate acorda prioritate sănătății sale și poate atenua declinul cognitiv ulterior, asigurându-se în același timp că rolul de lider este ocupat de o persoană pe deplin capabilă să se ocupe de responsabilitățile solicitante ale funcției”, a declarat Brett Osborn.

Joe Biden

J. Biden. Sursa foto: Facebook

Stresul din campania electorală l-ar fi afectat și mai mult pe Joe Biden

Aceeași opinie este împărtășită și de doctorul Marc Siegel, profesor la NYU Langone Medical Center. Acesta din urmă a declarat că președintele Biden a luat cea mai bună decizie de a ieși din cursa pentru Casa Albă.

Medicul a amintit faptul că stresul din campania electorală i-ar fi afectat și mai mult starea de sănătate. „Stresul cursei ar fi putut cu siguranță să înrăutățească cogniția - dar aceasta va progresa oricum, iar condiția fizică este o mare preocupare”, a declarat medicul pentru Fox News.

Revista presei