Cât de pregătită e Franța pentru organizarea Jocurilor Olimpice. Asigurările lui Emmanuel Macron

Cât de pregătită e Franța pentru organizarea Jocurilor Olimpice. Asigurările lui Emmanuel Macron Sursa foto: Facebook/ Emmanuel Macron

Președintele Emmanuel Macron a declarat luni, 22 iulie, că Franța este pregătită să găzduiască Jocurile Olimpice de la Paris. Declarația a fost făcută în timp ce a vizitat Satul Sportivilor cu patru zile înainte de începerea Jocurilor.

„Suntem pregătiți și vom fi pregătiți pe tot parcursul Jocurilor. Lucrăm la aceste Jocuri de ani de zile. Ne aflăm la începutul unei săptămâni decisive în care vineri va avea loc ceremonia de deschidere și apoi Olimpiada care va avea loc la Paris, la 100 de ani de la ultima”, a spus Macron.

„Acesta este rodul unei munci imense care a schimbat profund țara, în special zona Seine-Saint-Denis, unde este situat Satul sportivilor, a adăugat el.

Emmanuel Macron a vizitat Satul Sportivilor

Președintele Comitetului Internațional Olimpic, Thomas Bach, a vizitat, de asemenea, Satul de la nord de capitala Franței. Aici, sosesc mii de sportivi și oficiali. Până la 14.500 sunt așteptați acolo în perioada de vârf a Jocurilor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Compus din 40 de blocuri de locuințe joase diferite, complexul a fost construit prin utilizarea unor tehnici de construcție inovatoare. A fost folosit beton cu emisii reduse de carbon. De asemenea, apa a fost reciclată, iar materialele de construcție recuperate.

De asemenea, a fost conceput pentru a fi lipsit de aer condiționat. Acesta are un sistem de răcire naturală. Totuși, unele delegații olimpice nu sunt convinse de acest lucru. Din această cauză, ele și-au comandat aproximativ 2.500 de unități de răcire portabile pentru sportivii lor.

Seine-Saint-Denis este locul unde se află și principalul stadion de atletism pentru Jocurile Olimpice. Aceasta este cea mai săracă zonă din Franța și speră să obțină beneficii de pe urma extravaganței sportive. Macron a promis că zona nu va fi uitată după Jocurile Olimpice.

„Mă voi întoarce după Jocuri pentru a vedea moștenirea împreună cu voi și pentru a vedea cum s-a schimbat viața”, a spus el.

Ceremonie de deschidere istorică a Jocurilor Olimpice

Între timp, forțele de securitate franceze continuau pregătirile pentru ceremonia de deschidere fără precedent de vineri. Aceasta este pentru prima dată când o Olimpiadă de vară se deschide în afara stadionului principal.

Între 6.000 și 7.000 de sportivi vor naviga pe râu pe 85 de barje și bărci, pe fundalul unor monumente de renume mondial, inclusiv Catedrala Notre-Dame, în curs de renovare după incendiul devastator din 2019. Atleții vor debarca pentru punctul culminant al unei ceremonii la Trocadero, vizavi de Turnul Eiffel, despre care organizatorii promit că va fi spectaculoasă.

Până la 300.000 de spectatori ce au bilet vor urmări evenimentul din tribune și de pe malul râului. Alții 200.000 sunt așteptați să urmărească evenimentul din apartamentele cu vedere panoramică, potrivit Le Monde.

Revista presei