Alegeri SUA 2024. Kamala Harris, suținută de toți președinții Partidului Democrat

Alegeri SUA 2024. Kamala Harris, suținută de toți președinții Partidului Democrat Kamala Harris și Donald trump, Sursa foto: Arhivă

SUA. Kamala Harris este susținută de toţi cei 50 de preşedinţi ai filialelor Partidului Democrat din SUA. Ei își doresc ca ea să fie noul candidat al partidului la prezidenţialele americane. Aceștia au discutat la telefon despre noul candidat după de Joe Biden a anunțat că se retrage.

Kamala Harris, sprijin deplin din partea democraților

Există „sprijin deplin” pentru Kamala Harris ca să fie desemnată candidata democraţilor la prezidenţialele din SUA, a spus o sursă apropiată democraților. Și președintele Joe Biden o susține pe Harris. „Astăzi vreau să îmi ofer sprijinul total şi susţinerea pentru Kamala, pentru a fi candidata partidului nostru în acest an”, a afirmat Joe Biden, potrivit Reuters.

Joe Biden se retrage din cursa prezidențială

Pe 21 iulie, președintele Joe Biden a decis să nu mai participe la alegerile prezidențiale. El și-a anunțat retragerea printr-o scrisoare publică. Acesta a spus că este în interesul democraților și a poporului american să se retragă.

Joe Biden

Joe Biden. Sursă foto: Facebook.com/POTUS

Actualul președinte și-a anunțat colaboratorii principali că se retrage în jurul orei 13.45 (ora Washingtonului). Acesta ar fi luat în considerare retragerea după dezbaterea cu rivalul său Donald Trump, de pe 27 iunie. El nu ar fi fost în stare să îi facă față lui Trump, iar multe persoane i-ar fi recomandat să renunțe.

Ne puteți urmări și pe Google News

Kamala Harris, mai multe șanse ca Biden

Potrivit unui sondaj făcut de BS News/YouGov, Harris ar avea mai multe șanse decât Donald Trump. Republicanul a obținut un procent de 51%, iar apropiata lui Biden ar fi avut 52%. Analiza făcută de Economist/YouGov în perioada 13 - 16 iulie arăta că Biden urma să piardă în fața lui Trump cu 41% la 43%. Același sondaj indică înfrângerea Kamalei Harris în fața lui Donald Trump.

Kamala Harris și Trump

Kamala Harris și Trump. Sursa foto Youtube

Sondajul agenției Bendixen & Amandi arată Harris are mari șanse să ajungă în cursa finală. YouGov a efectuat o analiză în intervalul 3-6 iulie și a scos la iveală o ipoteză diferită. Majoritatea democraților și-au exprimat preferințele pentru Biden, nu pentru Kamala.

Sondajele făcute de Five Thirty Eight au pus-o pe Kamala pe locul întâi, cu un procent de 38%. Joe Biden a avut 35%.

Revista presei