Aerul condiționat și cea mai enervantă problemă. Poate fi rezolvată foarte simplu

Aerul condiționat și cea mai enervantă problemă. Poate fi rezolvată foarte simplu Aer conditionat. Sursa foto: Pixabay

România. Scurgerile de apă în unitatea interioară a unui aparat de aer condiționat pot apărea dacă unitatea exterioară nu este așezată orizontal. Pentru a scăpa de această problemă trebuie să reglezi unghiul unității exterioare astfel încât aceasta să fie așezată perfect orizontal.

Informații utile pentru cei cu aer condiționat

Dacă tava de colectare este plină sau defectă, atunci apa va depăși acel nivel și va curge din aparat. Trebuie să înlocuiești tava de colectare a condensului. Costă destul de mult, dar riști să cheltui și mai mulți bani dacă nu rezolvi această problemă.

Aer conditionat

Aer conditionat. Sursa foto: Pixabay

În cazul în care tava de colectare nu are probleme, atunci trebuie să verifici și țeava de golire. Ea este responsabilă cu evacuarea apei rezultată din condens. Dacă țeava de golire este înfundată se va acumula prea multă apă în țeavă și va exploda. Este indicat să desfunți țeava cât mai des.

De ce curge apă din aerul condiționat

Mare atenție la filtrul de evacuare. Acesta se poate înfunda din cauza murdăriei sau din cauza apariției mucegaiului. Aparatul de aer condiționat nu va mai evacua apa. Trebuie să înlocuiești acel filtru de evacuare până nu e prea târziu.

Ne puteți urmări și pe Google News
Aer condiționat

Aer condiționat. Sursa foto: Pixabay

Este recomandat să cureți filtrele în fiecare lună. Poți folosi o soluție specială sau detergent de vase. Dacă tot curge apă din aerul condiționat, verifică toată instalația de evacuare a apei rezultate din condens. Singura soluție este să chemi un specialiști să vadă care este problema și să repare aerul condiționat.

S-ar putea să piardă freon

Sunt șanse ca aerul condiționat să piardă freon. În acest caz, vaporizatorul unității interioare începe să înghețe, iar gheața va depăși suprafața de colectare a apei. Apa se va scurge pe carcasa unității interioare de aer condiționat. Nu poți rezolva această problemă singur. Trebuie să chemi un specialist să rezolve problema, potrivit cumsă.

Revista presei