Război în Israel, ziua 288. Negocierile dintre Israel și Hamas ar putea să ducă la mult așteptata pace

Război în Israel, ziua 288. Negocierile dintre Israel și Hamas ar putea să ducă la mult așteptata pace Război în Israel. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Război în Israel, ziua 288. Şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken, a anunțat că negocierile privind o încetare a focului între Israel şi Hamas în Fâşia Gaza se apropie de „linia de sosire”. El consideră că se va ajunge la o înțelegere și că vor fi eliberați mai mulți ostatici.

Război în Israel, ziua 288. SUA speră să se ajungă la un acord

Blinken a spus că mai sunt câteva chestiuni care trebuie rezolvate, care trebuie negociate și că este ăn mijlocul exact al acestui lucru. Statele Unite, împreună cu Qatarul şi Egiptul, încearcă să convingă Israelul și Hamas să ajungă la un acord pentru eliberarea ostaticilor şi pentru a obţine mai mult ajutor umanitar pentru enclavă.

Război în Israel

Sursa Foto: Arhiva EVZ

Premierul din Israel Benjamin Netanyahu va merge la Washington săptămâna viitoare. Acesta se va întâlnit cu președintele Joe Biden, a anunțat Casa Albă. Șeful diplomației americane a spus că Washingtonul își dorește să aducă acordul de încetare a focului la linia de sosire. El a spus că discuţiile cu Netanyahu sunt extrme de importante.

Un nou dezastru în Fâșia Gaza

Fâșia Gaza se confruntă și cu alte probleme. Virusul care provoacă poliomielita a fost găsit în probele din canalizările din Gaza. Ministrul Sănătății din regiune a spus că mii de oameni sunt expuși riscului de a face poliomielită. El a declarat că va fi un nou dezastru în sănătate dacă nu se vor lua măsuri de urgență.

Ne puteți urmări și pe Google News
Război în Israel, ziua 271

Fâșia Gaza. Sursa foto: Arhiva EVZ

Ministrul Sănătății din Gaza trage un semnal de alarmă

Condițiile dificile din Gaza, unde infrastructura a fost distrusă și mii de oameni locuiesc în tabere supraaglomerate, fără mâncare și cu apă puțină, accentuează riscul de infecții. Ministerul Sănătății din Gaza a cerut oprirea imediată a agresiunii israeliene, furnizarea de apă potabilă, repararea conductelor de canalizare și încetarea aglomerării populației în locurile de strămutare. Poliomelita afectează cel mai mult copiii.

Revista presei
Partea lor de adevăr