Poveștile Olimpiadei. Familia olimpică din Japonia. Doi frați vin la Paris cu cea mai mare provocare

Poveștile Olimpiadei. Familia olimpică din Japonia. Doi frați vin la Paris cu cea mai mare provocare Jocurile Olimpice. Sursă foto: Wikipedia

La trei ani după Jocurile Olimpice de la Tokyo, japonezul Hifumi Abe și sora sa Uta vor să lupte din nou pentru aur la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024. Cei doi campioni olimpici la judo, Hifumi și Uta Abe, spun că se stimulează reciproc în încercarea lor de a-și apăra titlurile la Jocurile de la Paris din acest an.

Frații au câștigat aurul individual la o oră distanță unul de celălalt la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Aceștia sunt din nou o forță de luat în seamă la Paris. Ambii sunt de patru ori campioni mondiali. Hifumi Abe a declarat reporterilor din Tokyo că nu vrea să fie întrecut de sora sa mai mică în această vară.

Cei doi frați și-au stabilit aceleași obiective

„Știu că amândoi muncim din greu și avem același obiectiv. Doar acest fapt mă ajută", a spus jucătorul în vârstă de 26 de ani. „Când o văd muncind din greu și depunând efort, îmi dă putere. Mă face să mă gândesc că și eu trebuie să muncesc din greu".

Hifumi Abe. Sursă foto: Wikipedia

Hifumi Abe. Sursă foto: Wikipedia

Hifumi l-a învins pe georgianul Vazha Margvelashvili și a câștigat titlul olimpic masculin la categoria sub 66 kg la Tokyo. Acest lucru s- a întâmplat la scurt timp după ce Uta a cucerit aurul feminin la categoria sub 52 kg. Sportiva a învins-o pe Amandine Buchard din Franța.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cei doi frați vor concura din nou în aceeași zi la Paris, iar Uta a declarat că vor fi cu ochii pe meciurile celuilalt. „Dacă amândoi progresăm în turneu, atunci asta ne ajută să ne susținem unul pe celălalt", a spus tânăra de 23 de ani.

Pregătiri pentru a înfrunta noi provocări la Paris

„Cel mai important lucru este să continuăm să câștigăm, astfel încât să putem ajunge amândoi în finală și să câștigăm”. Frații Abe și-au urmat succesul olimpic prin câștigarea titlurilor mondiale la categoriile lor de greutate în 2022 și 2023.

Uta Abe. Sursă foto: Wikipedia

Uta Abe. Sursă foto: Wikipedia

Hifumi a spus că participarea pentru prima dată la o Olimpiadă departe de casă va fi probabil cea mai mare provocare a sa. „Va fi o diferență de fus orar. Așa că trebuie să mă asigur că mă pregătesc cum trebuie pentru a fi într-o formă bună", a spus el. „În ceea ce privește partea de judo, atâta timp cât mă pregătesc așa cum o fac de obicei, sunt încrezător că nu am cum să pierd" a spus sportivul. 

Revista presei
Partea lor de adevăr