Alegeri în SUA. Și Obama îi cere lui Biden să se retragă din cursa prezidențială

Alegeri în SUA. Și Obama îi cere lui Biden să se retragă din cursa prezidențială Barack Obama și Joe Biden. Sursa foto: Platforma X

SUA. Joe Biden primește încă un îndemn privind retragerea. Acesta vine din pargea lui Barack Obama, prieten apropiat al actualului președinte. Anunțul vine într-un moment în care șeful SUA se confruntă cu probleme medicale, după ce a fost testat pozitiv cu COVID-19.

Solicitarea făcută de Obama

Fostul preşedinte al Statelor Unite este de părere că misiunea lui Biden ar trebui să se încheie. Relația dintre cei doi este cunoscută ca fiind una apropiată. În cercul său de apropiați, Obama a spus că acesta ar trebui să iasă din cursa prezidențială.

Joe Biden a fost vicepreşedinte în timpul mandatului lui Obama. După colaborarea respectivă, cei doi au rămas în relații bune, iar fostul președinte a avut mereu doar cuvinte de laudă la adresa actualului șef al SUA, potrivit Washington Post.

A intrat în izolare

Vestea că Obama îi cere retragerea vine într-un moment delicat pentru Biden. Miercuri, acesta a fost testat pozitiv cu COVID și a intrat în izolare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Barack Obama susține că șansele de reușită ale fostului său vicepreședinte sunt tot mai mici. Din acest motiv, actualul șef al Statelor Unite ar trebui să renunțe la acest drum.

Unul dintre aspectele care au declanșat acest val de critici la adresa sa are legătură cu dezbaterea electorală din iunie. În timpul acesteia, președintele american nu a reușit să facă față provocărilor lansate de Trump.

Biden, Obama, retragere

Joe Biden. Sursa foto: Platforma X

Obama, îndemn pentru fostul său vicepreședinte

Miercuri, Biden a dat asigurări că nu va pleca din cursa prezidențială și că are în plan să obțină un nou mandat. La câteva ore distanță, președintele american a anunțat că are probleme medicale și că va intra în izolare.

În ultimele săptămâni, acesta a primit numeroase cereri privind retragerea sa. Biden a primit inclusiv o scrisoare deschisă din partea unui prieten din copilărie, medic de profesie, care i-a recomandat să se concentreze pe sănătate și să abandoneze viața politică.

Aceeași cerere a venit și din partea publicațiilor de peste Ocean.

Revista presei