Șoșoacă, scandal la discursul din Parlamentul European

Șoșoacă, scandal la discursul din Parlamentul European Sursa foto: Facebook

Diana Șoșoacă, proaspăt europarlamentar, a avut primul său discurs în fața colegilor.

În plenul Parlamentului European ea a luat cuvântul și a ținut un discurs împotriva înarmării Ucrainei. „ Vă rog frumos nu trimiteți arme Ucrainei”. I s-a tăiat microfonul.

Șoșoacă: „Nu trimiteți arme, faceți negocieri de pace”

Europarlamentarul Diana Șoșoacăa a luat cuvântul azi pentru prima oară în plenul Parlamentului European. Ea a ținut un discurs în care s-a declarat împotriva înarmării Ucrainei și a cerut statelor membre se facă negocieri pentru pace, și să siteze imediat ajutorul militar acordat Ucrainei.

”În calitate de senator al României, funcţie pe care am deţinut-o din 2020 în Parlamentul României, în februarie 2022 am făcut primul Memoriu internaţional intitulat ”Neutralitate pentru România - Pacea de la Bucureşti”.

Ne puteți urmări și pe Google News

L-am trimis tuturor ambasadelor implicate, inclusiv Parlamentului European, Comisiei Europene aflate la Bucureşti. Singura parte care a dorit să discute despre pace, uimitor, a fost Federaţia Rusă, moment în care, împreună cu alţi parlamentari, am discutat cu aceştia”, a spus Șoșoacă în luarea de cuvânt.

Șoșoacă: Românii au fost maltratați în Ucraina

Diana Șoșoacă și-a continuat discursul în aceeași notă.

„Pacea nu se face trimiţând arme. Aţi distrus România, toate drumurile sunt distruse, românii sunt sărăciţi ajutând ucrainenii non-stop. Nu ştiu dacă ştiţi, dar în Ucraina românii nu au dreptul să vorbească limba română.

Avem peste un milion de români acolo, au fost maltrataţi, din 220 de şcoli nu mai sunt decât 8 în limba română unde nu se vorbeşte limba română. Li se interzice să vorbească, să se roage. Aşa că vă rog frumos: pentru pace faceţi negocieri de pace, nu trimiteţi arme cu care omorâţi oameni”, a declarat Șoșoacă.

„Aici se întâlnesc Satanele”

Diana Șoșoacă a venit la prima ședință în Parlamentul European îmbrăcată în port popular și cu năframă pe cap.

Ea a votat împotriva Robertei Metsola pentru preşedinţia Parlamentului European.

Pe holul Parlamentului European ea le-a spus jurnaliștilor „aici se întâlnesc satanele” și a spus că va aduce un preot care să îi sfințească biroul, scrie News.ro.

 

Revista presei