Ikea retrage un produs din motive de siguranță. Există riscul de incendiu

Ikea retrage un produs din motive de siguranță. Există riscul de incendiu Ikea. Sursa foto: mastrminda/ Pixabay

România. Ikea recheamă în magazine un anumit produs din cauza riscului ridicat de a provoca incendii. Clienții care l-au achiziționat vor primi banii înapoi.

Astfel, retailerul solicită tuturor posesorilor de încărcător portabil Varmfront, cu capacități de 10400 mAh (număr model E2038) marcate cu AASS 2313, 2316, 2318 și 2319, sau de 5200 mAh (număr model E2037) marcate cu AASS 2318, 2319 și 2322, să înceteze imediat utilizarea acestora și să contacteze compania pentru a solicita înlocuirea sau rambursarea completă a produsului.

Ikea retrage un produs de la raft

Potrivit reprezentanților magazinului, Ikea efectuează o evaluare exhaustivă a riscurilor și teste riguroase pentru a garanta durabilitatea produselor în fața utilizării zilnice și conformității cu reglementările în toate piețele în care activează.

Cu toate acestea, există informații că unele încărcătoare portabile Varmfront pot prezenta riscul de incendiu din cauza unei defecțiuni în procesul de fabricație.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Această eroare apare doar la articolele care poartă marcajele de dată menţionate mai sus. Prin urmare, aceste încărcătoare portabile Varmfront sunt rechemate de pe piaţă.

Clienţii care deţin un astfel de produs trebuie să înceteze imediat utilizarea acestuia şi să contacteze IKEA pentru înlocuirea produsului sau rambursare completă”, se mai arată într-un comunicat transmis de magazin.

Încărcător Varmfront

Încărcător Varmfront. Sursa foto: Ikea

Nu toate încărcătoarele trebuie returnate

Alte variante ale încărcătoarelor portabile Varmfront, care au alte marcaje de dată, nu sunt afectate și nu trebuie readuse în magazine.

Încărcătoarele portabile Varmfront afectate de această notificare pot fi returnate în orice magazin Ikea pentru a fi înlocuite sau pentru a primi o rambursare completă.

Nu este necesară prezentarea bonului fiscal, potrivit Agerpres.

Încărcător Ikea

Încărcător Ikea. Sursa foto: Ikea

Ikea a mai retras un produs de la raft

Și la începutul acestui an, retailerul a rechemat în magazine încărcătorul USB ÅSKSTORM 40W gri închis, articol cu numărul 50461193.

Clienții au fost îndemnați atunci să nu mai utilizeze produsul și să contacteze Ikea pentru rambursarea integrală a sumei plătite pe produs.

Astfel, s-a constatat că cablul de alimentare poate suferi deteriorări sau rupturi după utilizarea îndelungată în care a fost înfășurat în jurul încărcătorului sau îndoit în mod repetat.

Revista presei