Breaking News. Anunțul premierului Marcel Ciolacu despre creșterea taxelor în 2025

Breaking News. Anunțul premierului Marcel Ciolacu despre creșterea taxelor în 2025 Marcel Ciolacu. Sursa foto: Facebook/Marcel Ciolacu

România. Premierul Marcel Ciolacu a promis că taxele și impozitele nu vor crește în 2025.

Marcel Ciolacu: este exclus ca anul viitor să crească taxele și impozitele

Prezent la cea de-a 22-a lansare a lucrării „Carta Albă a IMM-urilor din România”, Marcel Ciolacu a subliniat că lupta împotriva evaziunii fiscale nu înseamnă controale suplimentare. Dimpotrivă, combaterea evazioniștilor trebuie asumată temeinic prin analize de risc eficiente.

„Avem evaziunea fiscală (...) Nu puteam să ne mai uităm în continuare la Ministerul de Finanţe cum continuă acele controale aleatorii (...) ceva empiric, ce nu se mai face niciunde în lume”, a declarat Marcel Ciolacu.

Separat de aceste aspecte, Marcel Ciolacu a infirmat zvonurile privind creșterea taxelor, impozitelor sau a TVA-ului prevăzută pentru pentru următorul an fiscal. De asemenea, președintele social-democraților a făcut publice datele referitoare la încrederea societății în Guvern.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Avem nvoie de predictibilitate. Asta nu înseamnă impozite și taxe noi”

„România are nevoie de patru ani de construcţie, de asumare. Asta nu înseamnă impozite noi şi taxe noi, fiindcă numai o minte îngustă vine cu impozite şi taxe noi într-o perioadă de dezvoltare (...)”, a mai transmis Marcel Ciolacu.

Șeful Executivului a punctat faptul că la preluarea mandatului încrederea românilor în guvernanți a fost negativă. Aproximativ 72% dintre români s-au arătat dezamăgiți de performanțele guvernării, în timp ce 79% dintre concetățeni au considerat că țara se îndreaptă într-o direcție greșită.

Marcel Ciolacu

Ședință la Palatul Victoria. Sursă foto: Facebook/Guvernul României

Marcel Ciolacu promite digitalizarea sistemului public

Pentru un climat economic stabil, favorabil investițiilor, România are nevoie de un buget multianual, o legislație predictibilă și stabilitate politică, a adăugat premierul. În acest sens, viitorul cabinet va pune în practică cererea numărul patru prevăzută în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Evaziunea fiscală și rata mare a inflației pot fi ținute sub control prin investiții în  digitalizare și modernizarea sistemului public. Motiv pentru care premierul Ciolacu a apelat la cele mai importante companii din domeniu, Google respectiv Microsoft.