Militar ucrainean dezertor, împușcat de un polițist de frontieră

Militar ucrainean dezertor, împușcat de un polițist de frontieră

Militarul ucrainean era însoțit de încă trei colegi. Cei patru fugari au fost prinși în apropiere de frontiera Ucrainei cu Republica Moldova, conform Dumskaya

Militarul ucraniean fugea de război

Militarii evadaseră dintr-un poligon din regiunea Odesa, de la un antrenament. Ei au încercat să treacă granița în afara punctelor de control, pentru a putea scăpa de război.

Incidentul a avut loc în seara de duminică, 14 iulie, conform declarațiilor organelor de drept, pentru „Duma”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Purtătorul de cuvânt al Serviciului Grăniceresc de Stat la Ucrainei, Andrei Demcenko, a făcut mai multe declarații cu privire la acest incident la frontiera dintre Ucraina și Republica Moldova.

Dezertorii au fugit de la antrenamente

La 15 km de frontiera cu Moldova, polițiștii de frontieră, aflați într-o mașină Renault, au oprit o mașină Kia în care se aflau 4 militari.

Ulterior s-a aflat că erau dezertori dintr-o tabără de antrenament din regiunea Odesa. Când s-au întâlnit cu poliția de frontieră, doi dintre dezertorii ucraineni au luat-o la fugă în direcții diferite, crezând că așa vor putea scăpa.

Unul dintre cei doi militari ar fi atacat un polițist de frontieră. În urma acestui atac a fost împușcat de două ori, mortal. Militarul împușcat de poliția de frontieră avea 39 de ani.

Circumstanțele evenimentului produs la frontiera dintre Ucraina și Republica Moldova vor fi investigate de Biroul de Investigații de Stat.

Anchetă după împușcarea militrului ucrainean

Andriy Demchenko, purtătorul de cuvânt al Serviciul de Frontieră de Stat al Ucrainei (DPSU), a precizat că polițistul de frontieră l-a împușcat pe dezertorul ucrainean în legitimă apărare, după ce a fost atacat.

„Ieri seară, la 15 km de granița cu Moldova, grănicerii au oprit o mașină în care se aflau 4 militari dezertori. Doi oameni au început să alerge în direcții diferite. Unul dintre ei a atacat un militar în timpul perchezițiilor. Polițistul de frontieră l-a împușcat”, a spus Andriy Demcenko.

Revista presei