Cătălin Predoiu, replică pentru Elena Lasconi. Ministrul de Interne a răspuns acuzațiilor

Cătălin Predoiu, replică pentru Elena Lasconi. Ministrul de Interne a răspuns acuzațiilor Cătălin Predoiu. Sursa foto: Facebook/Cătălin Predoiu

România. Ministerul Afacerilor de Interne a publicat, sâmbătă 13 iulie, raportul de activitate al instituției sub conducerea ministrului Cătălin Predoiu.

Cătălin Predoiu, răspuns oficial pentru acuzațiile lansate de Elena Lasconi

Precizările MAI au venit în contextul în care Elena Lasconi, primarul din Câmpulung Muscel, a solicitat demisia vicepremierului Cătălin Predoiu pe fondul rezultatelor slabe înregistrate de IGPR în combaterea traficului și consumului de droguri.

Răspunsul ministerului condus de Cătălin Predoiu a fost publicat pe portalul online al instituției. Astfel, aflăm că în perioada 1 iunie 2023 - 1 iunie 2024 BCCO, prin intermediul structurilor antidrog, a efectuat 937 de acțiuni operative în care au cercetat 4.171 de persoane, dintre care 1.674 au fost reținute, 1.506 au fost arestate, iar pentru alte 323 de persoane s-a dispus măsura controlului judiciar.

De asemenea, în timpului mandatului ministrului Cătălin Predoiu au fost destructurate 57 de grupuri infracționale. În privința luptei împotriva consumului și traficului de droguri, instituțiile abilitate au confiscat 1.440 de kilograme de droguri de risc și de mare risc și peste 2 milioane de comprimate.

Ne puteți urmări și pe Google News

Raport de activitate după 12 luni de mandat

Potrivit datelor furnizate de ministerul de Interne, în cele 12 luni de activitate, Cătălin Predoiu a crescut numărul de acțiuni operative cu 7,4% față de aceeași perioadă a anului trecut. De asemenea, procurorii DIICOT au pus în aplicare 1.748 de mandate de percheziție domiciliară.

Ministerul de Interne mai precizează că în mandatul lui Cătălin Predoiu au fost luate măsuri suplimentare și pentru combaterea consumului de droguri și alcool la volan. În acest sens, MAI amintește că Poliția Rutieră a identificat în 2024 aproximativ 30.000 de astfel de cazuri.

Au fost depistați 14.000 de șoferi aflați la volan sub influența băuturilor alcoolice, în 8,523 de cazuri s-au aplicat sancțiuni contravenționale, iar pentru alți 5.923 s-au deschis dosare de cercetare penală. În ceea ce privește logistica poliției necesară pentru depistarea conducătorilor auto aflați la volan sub influența drogurilor, Poliția Română a fost odată cu aparate de testare Drager5000 și au fost eliminate aparatele care dădeau erori.

Cătălin Predoiu

C. Predoiu. Sursa foto: Facebook/Predoiu

Cătălin Predoiu: regret și resping afirmațiile superficiale ale doamnei primar Lasconi

Nu în ultimul rând, MAI a mai precizat că sub conducerea ministrului Cătălin Predoiu s-au investit sute de milioane de lei în laboratoare mobile, criminalistice, autospeciale, nave și aeronave.

,,Este de datoria mea, față de efortul MAI din ultimele 12 luni, să spun că regret și resping afirmațiile superficiale ale doamnei primar Lasconi, care reprezintă un blam implicit și direct la adresa eforturilor oamenilor din structurile MAI.

Afirmații care induc în eroare opinia publică și sunt de natură a arunca nedrept în derizoriu munca uriașă depusă de toți oamenii dedicați și competenți din structurile și armele MAI, demonstrabilă inclusiv prin statistici oficiale, precum și instrumentalizarea politicianistă și populistă a unei teme serioase, combaterea drogurilor și creșterea siguranței publice”, a conchis ministrul de Interne.

Revista presei