Cutremur în Romania. S-a produs într-o zonă atipică

Cutremur în Romania. S-a produs într-o zonă atipică Cutremur. Sursa foto: Arhiva EVZ

Un nou cutremur a fost înregistrat în țara noastră. Seismul a avut magnitudinea de 3,9 grade pe scara Richter și a fost resimțit în mai multe zone ale țării.

Cutremur în România

Seismul a avut loc într-o zonă seismică atipică din România. Este vorba despre Tulcea, unde cutremurul s-a înregistrat la o adâncime de 30,0 kilometri.

Potrivit Institutului Național de Statistică, acesta s-a produs în această seară, în Dobrogea.

„În ziua de 12 Iulie 2024, la ora 20:39:20 (ora locală a României), s-a produs în DOBROGEA, TULCEA un cutremur slab cu magnitudinea ml 3.9, la adâncimea de 30.0 km”, a anunțat INFP.

Ne puteți urmări și pe Google News

Un alt seism a fost înregistrat în Vrancea

Zona seismică Vrancea este caracterizată de cutremure dese. Cea mai recentă mișcare tectonică din zonă a fost înregistrată joi seara. Potrivit INFP, acesta a avut magnitudinea de 3,2 grade pe scara Richter și s-a produs la o adâncime de aproape 100 de kilometri.

Cutremur

Cutremur. Sursa foto: Pixabay

De asemenea, miercuri a avut loc ub seism cu magnitudinea 3.3 grade, însă acesta s-a produs la o adâncime mai mare, respectiv 140.0 km.

Cutremur puternic în Canada

Vineri după-amiază a avut loc un seism cu o magnitudine mică în Grecia. În schimb, zona Vancouver din Canada a fost zguduită, joi, de un cutremur puternic. Acesta a avut o magnitudine de 5,2 grade pe scara Richter și a fost resimțit în toată regiunea.

De asemenea, o mișcare tectonică de 5,7 grade s-a produs aproape de coasta statului Peru. Panica s/a instalat rapid în rândul localnicilor, având în vedere că zona prezintă un risc sporit de a fi lovită de tsunami.

Activitatea seismică din luna iulie a fost una intensă în țara noastră. În ultimele zile au fost înregistrate cutremure cu magnitudini cuprinse între 2 și 3,9 grade. O parte dintre acestea au avut loc în zine neobișnuite pentru astfel de fenomene. Seismul de vineri seară este cel mai mare din ultima perioadă. 

Revista presei