George Clooney îi întoarce spatele prietenului Joe Biden. Îl iubesc, dar trebuie să plece

George Clooney îi întoarce spatele prietenului Joe Biden. Îl iubesc, dar trebuie să plece George Clooney, Joe Biden, Julia Roberst și Barack Obama. Sursa foto: Facebook/The Daily Caller

Statele Unite. După dezbaterea electorală pierdută în fața contracandidatului său, Joe Biden are probleme în a-i convinge chiar și pe democrați că este capabil să conducă Statele Unite pentru un nou mandat.

Joe Biden, contestat și de George Clooney

George Clooney, democrat convins, îi solicită public președintelui Joe Biden să facă pasul în spate. Să se retragă din campania electorală în favoarea unui candidat mai tânăr, astfel încât Donald Trump să nu-și adjudece un nou mandat în fruntea celei mai puternice națiuni din lume.

Actorul de la Hollywood a invocat faptul că nimeni nu poate lupta împotriva timpului, iar președintele în exercițiu Joe Biden nu face excepție. George Clooney este sigur că democrații vor pierde alegerile din noiembrie dacă Biden nu face loc unui candidat mai tânăr. Într-un editorial pentru The New York Times, superstarul de la Hollywood a scris că actualul președinte este un luptător, însă bătălia cu timpul nu o poate câștiga.

Ne puteți urmări și pe Google News

Îl iubesc ca senator, ca președinte, dar nu poate câștiga lupta cu timpul

„Îl iubesc pe Joe Biden. Ca senator. Ca vicepreședinte și ca președinte. Îl consider un prieten și cred în el. Cred în caracterul său. Cred în morala lui. În ultimii patru ani, el a câștigat multe dintre bătăliile cu care s-a confruntat. Dar singura bătălie pe care nu o poate câștiga este lupta împotriva timpului", a scris George Clooney.

Candidatura lui  Joe Biden ar putea fi tranșată după summitul NATO de la Washington. Publicațiile de peste Ocean au scris că liderul american în vârstă de 81 de ani nu are voie să gafeze în fața delegațiilor statelor membre. Președintele american a rezistat cel puțin până în prezent tuturor apelurilor de a se retrage din cursa pentru Casa Albă.

„Îl iubesc pe Joe Biden. Dar avem nevoie de un nou candidat”

Cu toate acestea, George Clooney este ferm convins că în scenariul în care Joe Biden nu se retrage, electoratul american îl va legitima pe Donald Trump pentru un al doilea mandat. Schimbarea candidatului în mai puțin de patru luni ar fi o chestiune dificilă pentru democrați. Însă, scrie George Clooney, această decizie ar anima Partidul Democrat.

George Clooney își încheie editorialul intitulat „Îl iubesc pe Joe. Dar avem nevoie de un nou candidat” într-o notă optimistă în care subliniază că actualul președinte este un erou că l-a învins pe Trump și pentru că a salvat democrația în 2020.