Premierul Dorin Recean, față în față cu președintele Adunării Generale a ONU

Premierul Dorin Recean, față în față cu președintele Adunării Generale a ONU sursa: gov.md

Republica Moldova. Prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean, a avut o întâlnire cu liderul Adunării Generale a ONU, Dennis Francis.

Autoritățile de la Chișinău continuă să ajute persoanele care au fugit din calea războiului din Ucraina. Un mesaj în acest sens a fost transmis de premierul țării, Dorin Recean, în timpul întâlnirii pe care a avut-o cu președintele Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), Dennis Francis.

Dorin Recean, premierul din Republica Moldova, întâlnire la nivel înalt, cu președintele Adunării Generale a ONU

Șeful Executivului a mulțumit pentru ajutorul pe care îl oferă ONU, Republicii Moldova.

De partea cealaltă, reprezentantul de la ONU și-a exprimat aprecierea pentru găzduirea cetățenilor ucraineni, dar și pentru progresele pe care Guvernul de la Chișinău le înregistrează în privința incluziunii sociale și egalitatea de gen.

Cei doi oficiali au mai discutat despre inițierea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, despre provocările din regiune, dar și despre participarea țării noastre la „Summitul viitorului”, care se va desfășura, în perioada 22-23 septembrie, în SUA, la New York.

Republica Moldova este membră a ONU din anul 1992. În prezent, pe teritoriul Basarabiei activează peste 20 de agenții ale ONU, conform jurnal.md.

Față în față cu ministrul de Externe din România, Luminița Odobescu

Ieri, premierul a avut o întâlnire cu ministrul Afacerilor Externe din România, Luminița Odobescu, care s-a aflat într-o vizită oficială la Chișinău. Premierul a transmis un mesaj de mulțumire pentru sprijinul pe care România îl acordă Moldovei în procesul ce presupune integrare la UE, precum și în realizarea mai multor proiecte extrem de importante.

„Un parteneriat puternic și de încredere, solidaritate și frăție – aceste cuvinte descriu relația pe care o avem cu România. Suntem recunoscători pentru toate inițiativele comune și continuăm să lucrăm împreună pentru a asigura un viitor mai bun și prosper pentru toți cetățenii noștri”, a afirmat Dorin Recean la finalul întâlnirii.