Mister dezlegat cu privire la supraviețuitorii erupției Vezuviului. Dovezile care răstoarnă toate ipotezele

Mister dezlegat cu privire la supraviețuitorii erupției Vezuviului. Dovezile care răstoarnă toate ipotezeleVezuviu. Sursa foto: Pixaby

Erupția Vezuviului din anul 79 d.Hr, relatată de istoricii Pliniu cel Tânăr şi Don Cassius, a lăsat în urmă multe necunoscute. Chiar dacă s-a spus că nu au existat supraviețuitori, un cercetător a demontat toate aceste ipoteze.

Erupția Vezuviului din anul 79 d.Hr, continuă să fascineze lumea științei

Steven Tuck, profesor la Universitatea Miami din Statele Unite, a reușit să descopere un lucru uluitor, și anume că ar fi existat supraviețuitori după acea catastrofă care a avut loc în anul 79 d.Hr.

Dovezile sale arată că au fost aproximatv 200 de oameni care au scăpat de lava și cenușa aruncată de celebrul vulcan peste oraşele Herculaneum şi Pompei.

Statuie, Sculptură, Pompei, ItaliaErupția Vezuviului din anul 79 d.Hr, continuă să fascineze lumea științei. Sursa foto: Pixabay

Pentru a fi crezut, cercetătorul de la Universitatea Miami s-a axat mai degrabă pe datele care lipseau din ecuație, si anume, el a observat că unele dintre „seifuri au fost golite, din grajduri au dispărut căruţe şi cai şi că rămăşiţele bărcilor nu au fost găsite”.

Iar toate aceste descoperiri nu fac decât să-i întărească ideea că o parte dintre locuitori au reușit să se salveze înainte ca vulcanul să erupă și să distrugă cu lava si cenușa toate împrejurimile.

Pompei Vezuviu Stradă - Fotografie gratuită pe Pixabay - Pixabay Sursa foto: Pixabay

Erupția Vezuviului  a fost devastatoare

Steven Tuck a cercetat, de asemenea, nume de familii unice, precum Numerius Popidius şi Aulus Umbricius, pentru a vedea dacă au rămas urme în oraşele din jurul Pompei şi Herculaneum.

Și după opt ani de căutări a găsit supravieţuiri în 12 oraşe. Mai exact, a găsit aşezarea familiei Caltilius din Ostia, situată la nord de Golful Napoli.

Potrivit dovezilor, „pe data de 24 august 79 d.  , în jurul orei 13, Muntele Vezuviu a eliberat un nor mortal de materiale piroclastice și gaze la o înălțime de 33 de kilometri, evacuând lavă, piatră ponce și cenușă vulcanică la o rată de 1,5 milioane de tone pe secundă și degajând o cantitate de energie termală de 100.000 de ori mai mare decât cea din bombardamentele atomice de la Hiroshima și Nagasaki”, informează monmouthcollege.edu.