O vilă veche de 2.000 de ani, descoperită în apropiere de Vezuviu. Proprietarul, un personaj istoric

O vilă veche de 2.000 de ani, descoperită în apropiere de Vezuviu. Proprietarul, un personaj istoric sursa foto: sursa: allthatsinteresting.com/

O vilă istorică, scoasă la iveală. O echipă de la Universitatea din Tokyo a descoperit construcția pierdută a împăratului roman Augustus, situată la nord de Muntele Vezuviu din Italia. Ruinele vilei din secolul I e.n. includ bucăți de perete, țigle de acoperiș, ceramică amforă și un cuptor care ar fi putut fi folosit pentru a încălzi o baie privată. Vila a fost îngropată în cenușă în urma aceleiași erupții din anul 79 e.n. care a distrus Pompeiul. Cercetătorii speră că o analiză a sitului va contribui la încercarea lor de a înțelege mai bine modul în care infrastructura poate rezista la dezastre naturale, în special în Japonia, țară vulcanică și predispusă la cutremure.

O vilă istorică, descoperită de cercetători

În 2002, cercetătorii de la Institutul de Cercetare a Cutremurelor de la Universitatea din Tokyo și de la Școala Superioară de Științe Umaniste și Sociologie au început să excaveze Somma Vesuviana, un sit arheologic de lângă Napoli, Italia. Situl se află la nord de Muntele Vezuviu, vulcanul responsabil pentru erupția din anul 79 e.n. care a îngropat Pompeiul sub cenușă. Unul dintre obiectivele proiectului a fost colaborarea cu alte națiuni pentru a cerceta vulcanologia și seismologia.

Fiind o țară vulcanică și predispusă la cutremure, Japonia dorește să dezvolte noi tehnologii care să îi protejeze mai bine infrastructura și populația de dezastrele naturale.

Cercetătorii au identificat până în prezent patru încăperi, inclusiv camera care conține un cuptor înconjurat de cantități mari de cărbune și cenușă, care, după cum spuneam, a fost probabil folosit pentru a încălzi o baie privată. Datarea cu carbon a mostrelor din zona cuptorului a arătat că structura a fost construită în secolul I e.n.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cercetătorii plănuiesc să extindă zona de excavare, să detecteze cât mai multe contururi de clădiri îngropate în erupția din anul 79 e.n. și să continue cercetările pentru a afla ce fel de clădiri erau, precum și care erau funcțiile și decorațiunile acestora. De asemenea, ei intenționează să studieze obiectele deteriorate în timpul erupțiilor vulcanice pentru a înțelege mai bine cum răspund anumite materiale la fluxurile piroclastice vulcanice.

sursa: allthatsinteresting.com/