Dosarul Coldea. Un personaj vizat de procurori divorțează în timpul anchetei

Dosarul Coldea. Un personaj vizat de procurori divorțează în timpul anchetei Florian Coldea. Sursa foto Arhiva EVZ

Florian Coldea, este anchetat de DNA într-un dosar de corupție, ca urmare a unui denunț depus de afaceristul Cătălin Hideg. Cauza îi mai vizează pe fostul general Dumitru Dumbravă, fost șef al Direcției Juridice a SRI, pe avocatul Doru Trăilă și pe Dan Tocaci.

Cercetările procurorilor, în acest caz, au dus la alte două persoane, astfel că ancheta a fost extinsă. Pe 15 mai 2024, DNA a anunțat că faptele ar avea legătură cu firmele controlate de Alexander Adamescu și Mihai Tufan.

Mihai Tufan, omul vizat de ancheta în cazul Florian Coldea

Omul de afaceri Mihai Tufan, al cărui nume apare în această anchetă, este în plin proces de divorț. Dosarul a fost deschis după ce a început ancheta DNA, în cazul lui Florian Coldea. Cazul se află pe rolul instanței de la Judecătoria Sectorului 1, iar Mihai Tufan este reclamant, iar soția sa, Ramona, pârâtă.

Legat de divorț, pe 18 iunie 18 iunie 2024, tot la Judecătoria Sectorului 1, a fost deschisă o altă cauză. Aceasta are ca obiect o „ordonanţă preşedinţială – suplinire acord”. În acest dosar, Ramona Tufan este reclamant, Mihai Tufan figureză ca pârât, iar Primăria Sectorului 1 este autoritate tutelară. Procesul are legătură cu copiii cuplului, doi băieți gemeni.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mihai Tufan derulează afaceri în domeniile energiei și imobiliare, având o avere estimată la 70-80 de milioane de euro. El deține companiile Elsid și Electrocarbon, specializate în tradingul cu energie electrică și producția de electrozi.

În trecut, numele lui Mihai Tufan, inplicat în dosarul Florian Coldea, a apărut, în spațiul public, datorită relației cu Andreea Marin. Cei doi au format un cuplu undeva la începutul anilor 2000. Cu această ocazie s-a aflat și că milionarul ar deține mai multe proprietăți, la Breaza, Periprava (județul Tulcea), București, dar și o vilă la Monte Carlo.

Mihai Tufan

Mihai Tufan Sursa foto: cancan.ro

Condamant pentru tentativă de omor

Omul de afaceri Mihai Tufan, al cărui nume apare în dosarul Florian Coldea, a fost condamnat pentru tentativă de omor. Decizia a fost pronunțată de instanță în februarie 2021. Milionarul a primit trei ani și jumătate de închisoare pentru că și-a înjunghiat o colaboratoare. Este vorba despre Daniela Huhulea, directoare în cadrul companiei Elsid.

Incidentul s-a întâmplat pe 9 aprilie 2020, în mașina cu care circulau amândoi, pe DN 1, în apropiere de Otopeni. Tufan și-a lovit subordonata cu un cuțit. Cei doi au avut o dispută, iar omul de afaceri nu s-a mai controlat. El și-a atacat colaboratoarea, care conducea, înjunghiind-o în gât.

Femeia a încercat să fugă de agresorul implicat în dosarul Florian Coldea, însă nu a reușit, încurcându-se în centura de siguranță. A fost observată atârnând deasupra șoselei, iar mai mulți șoferi i-au sărit în ajutor. Alături de ea, pe scaunul din dreapta, Mihai Tufan, zăcea aproape inconștient, cu o rană sângerândă în zona gâtului. După agresiune, milionarul încercase să-și pună capăt zilelor.

Procesul s-a încheiat rapid, iar milionarul a scăpat cu o condamnare de trei ani și șase luni, din care a executat mai puțin de doi ani. A ieșit din închisoare pe 20 octombrie 2022.

Parchetul European nu a depus apel in cazul Hideg

Cătălin Hideg. Sursa foto: Facebook

Florian Coldea anchetat pentru corupție

Fostul prim-adjunct în SRI, generalul Florian Coldea, a fost pus sub control judiciar de DNA pentru corupție. El a fost denunțat de afaceristul Cătălin Hideg care susține că i s-au cerut în jur de 700.000 de euro pentru o soluție favorabilă în instanță. Hideg a fost trimis în judecată de EPPO - Parchetul European - într-un dosar de fraudă cu fonduri europene. În primă instanță, a fost condamnat la patru ani de închisoare.

Cătălin Hideg a apelat la casa de avocatură a lui Doru Trăilă, care ar fi încheiat un contract de consultanță cu firma generalului Dumitru Dumbravă. La rândul său, acesta a încheiat un alt angajament cu firma de consultanță a generalului Florian Codea. Hideg a afirmat că s-ar fi înțeles pentru 600.000 de euro cu avocatul Trăilă, în schimbul unei decizii favorabile. El a virat 100.000 de euro, iar parte din bani ar fi ajuns și la Coldea.

DNA i-a plasat sub control judiciar pe fostul adjunct SRI, pe generalul Dumbravă, pe avocatul Trăilă și pe Dan Tocaci. Acesta din urmă ar fi intermediat întâlnirile dintre Cătălin Hideg și cei trei menționați anterior.