La Chișinău, începe stârpirea plantei care pune mari probleme de sănătate

La Chișinău, începe stârpirea plantei care pune mari probleme de sănătate Ambrozie. Sursa: Arhiva EVZ

O plantă care creează mari probleme, mai ales persoanelor alergice, este combătută de pe domeniul public. Edilii Primăriei Chișinău au anunțat populația că au început să ia măsuri împotriva ambroziei.

Serviciile municipale specializate desfășoară măsuri de combatere a ambroziei pe teritoriul capitalei, prin prelucrarea mecanică, manuală, dar și prin tratament chimic.

Eradicarea mecanică a acestei plante se realizează prin cositul gazonului în spațiile verzi gestionate de „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi”.  Iar în timpul nopții, suprafețele verzi sunt tratate cu substanțe chimice care acționează asupra dăunătorilor.

Acțiune amplă la Chișinău, de combatere a ambroziei. Cum se desfășoară procesul

În parcuri și grădini publice, combaterea ambroziei este făcută manual, prin simpla smulgere.

Ne puteți urmări și pe Google News

Așadar, muncitorii au intervenit pe o suprafață totală de 260 m², în Parcul „Râșcani”, părțile laterale din bd. Mircea cel Bătrân, prin cosire mecanică pe o suprafață de aproximativ 680 m². pe suprafețele localizate în intersecția străzilor Sfatul Țării cu str. A. Mateevici, în Parcul „La Izvor” , str. M. Viteazul, str. Vadul lui Vodă, str. M. Manole, str. Doina, str. Ceucari, str. V. Korolenko, scuarul din str. Colina Pușkin. Totodată, angajații de la „Spații Verzi” au intervenit prin tratamente chimice de combatere a ambroziei pe o suprafață totală de 1540 m² (șos. Muncești - aliniament stradal, suprafețele localizate în bd. Dacia, intersecția bd. Traian cu str. T. Vladimirescu).

Care este cea mai bună perioadă pentru eradicarea acestei plante

Pentru a combate planta se intervine în perioada de la răsărirea acesteia și până la sfârșitul perioadei de vegetație, cu aplicarea preparatelor chimice înregistrate în Registrul de Stat al Produselor de uz fitosanitar și fertilizanți.

„Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi” intervine pentru combaterea ambroziei pe terenurile aflate în gestiune, iar intervențiile pe terenurile aflate în proprietate sau gestiune privată sunt efectuate în baza unui contract de prestări servicii, după cum informează jurnaliștii de la jurnal.md.