Euro 2024. România - Ucraina. Victorie istorică pentru „tricolori”, debut de vis la turneul final

Euro 2024. România - Ucraina. Victorie istorică pentru „tricolori”, debut de vis la turneul final Echipa națională. Sursa foto: Facebook

Naționala României a debutat incredibil la Euro 2024, cu o victorie de colecție, împotriva Ucrainei, scor 3-0. Este cel mai categoric succes obținut de „tricolori” la un turneu final. Într-o perioadă în care prima reprezentativă nu impresiona, ba mai mult dezamăgea.

Golurile au fost înscrise de Nicolae Stanciu (29), Răzvan Marin (53) și Denis Drăguș (57).

Oamenii lui Edi Iordănescu au jucat impecabil tot meciul. Au stat la cutie în prima jumătate de oră, s-au descurcat în fața presiunii adverse - nu una extraordinară - și au lovit de trei ori.

O victorie care propulsează naționala României cu mari șanse de calificare în „optimi”. Teoretic, avem nevoie chiar și de un punct, în partidele cu Belgia și Slovacia.

Ne puteți urmări și pe Google News

Partida s-a încheiat. Victorie istorică pentru România.

min. 90+1: Ucrainenii pot reduce din diferență, dar mingea cade pe bara transversală.

România joacă excelent, Ucraina nu își creează mari ocazii de gol. Meciul pare jucat în minutul 70.

min. 57.  GOOOOLLLLLL România!!!! Denis Drăguș a împins mingea în poartă, de la 5 metri

min. 53: GOOOOOLLLLLL România!!!!! Răzvan Marin prinde un șut de la 22 de metri, în dreapta portarului ucrainean și dublează avantajul României!!!

min. 46. Florinel Coman a șutat în diagonală, puțin pe lângă poartă

A început repriza a doua.

S-a încheiat prima repriză, România conduce cu 1-0.

min. 29: GOOOOLLLLL România!!! Nicolae Stanciu a deschis scorul cu un șut fantastic de la 20 de metri!!!

Joc anost, după 22 de minute, ambele echipe se tem și sunt prudente. Ucrainenii au superioritate teritorială, au posesie mai bună a mingii, dar ocaziile au lipsit la ambele porți.

Meciul a început.

România - Ucraina, 3-0 N. Stanciu (29), R. Marin (53), D. Drăguș (57).

ROMÂNIA (4-3-3): Fl. Niță - Rațiu, Burcă, Drăgușin, Bancu - R. Marin, M. Marin, Stanciu - Man, Drăguș, Coman Rezerve: Moldovan, Târnovanu, Mogoș. Racovițan, Rus, Nedelcearu, Sorescu, Cicâldău, Șut, Olaru, I. Hagi, Mihăilă, Pușcaș, Alibec, Bîrligea Selecționer: Edward Iordănescu

UCRAINA (4-3-3): Andriy Lunin - Yukhym Konoplya, Ilya Zabarnyi, Mykola Matvienko, Oleksandr Zinchenko - Mykola Shaparenko, Taras Stepanenko, Georgiy Sudakov -Viktor Tsygankov, Artem Dovbyk, Mykhaylo Mudryk Rezerve: Buschchan, Trubin, Svatok, Tymchyk, Bondar, Talovierov, Zubkov, Shaparenko, Malinovskyi, Sydorchuk, Yaremchuk, Vanat, Yarmolenko Absent: Mykolenko (accidentat) Selecționer: Serghei Rebrov

Edi Iordănescu va debuta la Euro 2024, pe banca echipei naționale a României, în această după amiază (17 iunie). Tricolorii vor juca împotriva Ucrainei, într-un meci programat să înceapă, la ora 16.00.

 

România va debuta la Euro 2024, în grupa E, pe Allianz Arena din Munchen, împotriva Ucrainei. Meciul va fi transmis în direct la televiziune, dar și la radio.

Edi Iordănescu, debut la Euro 2024

Echipa națională de fotbal a ajuns în Germania pe 10 iunie și a avut la dispoziție încă șapte zile de acomodare. Echipa condusă de Edi Iordănescu va juca la un campionat european după opt ani. Iar primul adversar este Ucraina, care are în componența sa jucători precum Zinchenko, Mudryk și Dovbyk.

Meciul se va juca la Munchen, începând cu ora 16.00 și va fi difuzat pe postul de televiziune Pro TV. De asemenea, iubitorii jocului de fotbal vor putea urmări partida naționalei lui Edi Iordănescu și la Radio România Actualități.

Conform programului oficial, la finalul partidei România - Ucraina, de la ora 19.00 se va disputa cel de-al doilea joc al grupei. Este vorba despre partida dintre Belgia și Slovacia.

Antrenorul României

Antrenorul Iordănescu la pregătire Sursa foto: Facebook

Mesajul antrenorului român, înainte de debutul la Euro

Antrenorul Edi Iordănescu a avut ceva dileme în legătură cu titularul postului de portar, dar și legat de linia de fundași. În cele din urmă, el a întocmit primul 11 cu care va evolua în debutul campionatului european, la Munchen.

„E multă presiune, dar vrem să reprezentăm cu mândrie țara. Vrem ca românii să se regăsească în echipa națională și să arătăm că atunci când există unitate, spirit, unitate, muncă, seriozitate și disciplină, orice e posibil. Începem cu mult entuziasm. Există o anumită emoție, dar e vorba de o emoție pozitivă. Am vrut să fim aici, iar emoțiile sunt ceva normal. Dar trebuie să știm să le gestionăm și să le transformăm în energie. Nu trebuie să speriem.

Ucraina are un avantaj. Are experiență. E la al patrulea turneu final la rând, a fost în sferturi data trecută și asta îi dă încredere. Are jucători care evoluează la un nivel foarte bun și sunt obișnuiți să joace în meciurile cu miză. Sunt jucători care se bat pentru trofee și au experiență la nivel european”, a declarat Edi Iordănescu.

De menționat că echipa României a ajuns la Munchen cu trenul, încă de duminică, plecând din Wurzburg. Românii au petrecut noaptea la Infinity Hotel & Conference Resort, un resort de lux din afara orașului. Aici au fost găzduiți și jucătorii Germaniei, înaintea meciului victorios contra Scoției.

Edi Iordănescu a stabilit echipa cu care va aborda meciul cu Ucraina

Echipa Națională la antrenament Sursa foto: Facebook

Echipa probabilă care va intra în teren

În meciul de debut la Euro 2024, antrenorul român Edi Iordănescu și-a stabilit strategia de joc. Antrenorul echipei naționale va aborda partida cu o formulă de joc 4-3-3. Este de așteptat ca tehnicianul să trimită în teren, cel mai probabil, următorii jucători:

  • Portar: Fl. Niță;
  • Fundași: Rațiu, Burcă, Drăgușin, Bancu;
  • Mijlocași: R. Marin, M. Marin, Stanciu
  • Atacanți: Man, Drăguș, Mihăilă

Pe banca tehnică, Edi Iordănescu îi va ține pe Moldovan, Târnovanu, Mogoș. Racovițan, Rus, Nedelcearu, Sorescu, Cicâldău, Șut, Olaru, I. Hagi, Fl. Coman, Pușcaș, Alibec, Bîrligea.

Echipa contra căreia va juca Edi Iordănescu

De partea cealaltă, adversarii României vor trimite în teren o echipă de fotbal ce va juca după formula 4-2-3-1. Edi Iordănescu va trebui să contracareze Ucraina care va juca cu:

  • Portar: Lunin
  • Fundași: Konoplya, Zabarniy, Matvycenko, Zinchenko
  • Mijlocași: Stepanenko, Brazhko - Tsygankov, Sudakov, Mudryk
  • Atacant- Dovbyk

Pe banca echipei Ucrainei vor sta: Buschchan, Trubin, Svatok, Tymchyk, Bondar, Talovierov, Zubkov, Shaparenko, Malinovskyi, Sydorchuk, Yaremchuk, Vanat, Yarmolenko.