Clotilde Armand și-a recunoscut înfrângerea. Vrea să reinventeze USR. Are și un plan

Clotilde Armand și-a recunoscut înfrângerea. Vrea să reinventeze USR. Are și un plan Clotilde Armand. Sursa Foto: EVZ

După alegeril locale din 9 iunie, Clotilde Armand, care a pierdut Primăria Sectorului 1, susține că USR are nevoie de un „nou început”și  că ca membrii partidului trebuie să conștientizeze erorile făcute în campania electorală.

Cum vede Clotilde Armand reconstrucția USR-ului

Clotilde Armand a transmis  că nu are de gând să arate cu degetul în stânga și în dreapta pentru a-i identifica pe cei care se fac vinovați de pierderea alegerilor. „Cred cu tărie că acum este momentul unui restart profund al USR.

Un bun moment în care trebuie să ne privim în oglindă şi să nu ne mai minţim, să ne recunoaştem şi să ne amintim ce ne-a unit împreună pe noi toţi: ghinişti, barnişti, clotildişti, nicuşorişti”, a precizat edilul Sectorului 1.

Ne puteți urmări și pe Google News

Clotilde Armand vrea un restart

Clotilde Armand a mai spune că, după alegeri, se schimbă factorii de decizie din partid, iar USR nu face excepție. „USR punct. Şi de la capăt. Un nou început – restart.

După fiecare rând de alegeri se caută vinovaţi, după fiecare scrutin există oameni mulţumiţi şi oameni nemulţumiţi. Să dai vina pe colegii tăi şi să îi înjuri public e cel mai cool lucru în prezent. Pentru moment. Fiindcă audienţa are nevoie de sânge iar partidele îşi devorează liderii în asemenea situaţii. Desigur că există şi o luptă pentru putere sau preluarea puterii interne. Şi este firesc să fie aşa. Însă eu vă propun altceva”, a  transmis, Clotilde Armand,  într-un lung mesaj postat pe Facebook.

Planul lui Clotilde

Clotilde Armand mai spune că reconstrucția USR-ului ar trebui să înceapă cu o reconciliere în interiorul partidului:

„Eu vă propun (membrilor şi cetăţenilor care cred în noi) o reconciliere şi o reconstrucţie din temelie a USR. Voi lansa aici curând o platformă deschisă publicului pentru a ne răspunde toţi cetăţenii despre ce am greşit şi cum cred aceştia că putem face mai bine.

Fiindcă eu nu cred că doar noi (USR) suntem cei mai deştepţi, fiindcă trebuie să ne întoarcem mai mult ca niciodată la oamenii care au crezut şi încă cred în noi”.

„Clotilde Armand vinovată pentru eliminarea securității din școli”

sursa foto: Clotilde Armand / facebook

Clotilde Armand: Reconstrucția trebuie să înceapă cu mai multă democrație

Mai departe, adaugă Clotilde Armand, reconstrucția internă a partidului ar trebui să înceapă cu mai multă democrație în interiorul formațiunii politice, mai multă transparență și solidaritate pentru filialele din teritoriu.

”Restartul USR trebuie să înceapă reconstrucţia internă de aici: 1. Democraţia în partid - componenţa Comitetului Politic, verificarea adreselor email pentru votul electronic, fără decizii abuzive ale Biroului Naţional etc.)

2. Transparenţa - banii din subvenţie, publicarea CV-urilor şi a contractelor;

3. Solidaritatea în partid pentru filialele mici;

4. Meritocraţia în partid.

5. Lista este deschisă”, a arătat Clotilde Armand.