Euro 2024. Germania - Scoţia, cel mai dezechilibrat meci de debut din istoria turneelor finale

Euro 2024. Germania - Scoţia, cel mai dezechilibrat meci de debut din istoria turneelor finale sursa: Facebook

Euro 2024 a început cu un meci ce va rămâne în istorie. Niciodată în istoria turneelor finale, europene sau mondiale, nu s-a văzut o confruntare mai dezechilibrată. Germania a învins cu 5-1 Scoția, o națională care a făcut figurație. În minutul 19, gazdele conduceau deja cu 2-0. Marcaseră Florian Wirtz (10) și Jamal Musiala (19). Kai Harvetz a transformat un penalty în 45+1 și meciul era gata. Mai ales că scoțienii evoluau și cu un om în minus, eliminat Porteus.

În a doua parte, fără să se întrebuințeze, nemții au mai punctat prin Fullkrug (68) și Emre Can (90+3). Oaspeții au beneficiat de autogolul lui Rudiger, care s-a trezit că mingea l-a lovit în cap și a intrat în poartă.

Meciul s-a încheiat. Germania s-a impus cu 5-1.

min. 90+3: Emre Can a șutat de la 18 metri și a stabilit scorul final

Ne puteți urmări și pe Google News

min. 87: Scoția a redus din diferență. A fost un autogol al lui Rudiger, după o fază fixă, în care mingea a zburat necontrolat și a intrat în poartă.

min. 68: Germania duce scorul la 4-0, după reușita lui Niclas Fullkrug

min. 45+1: Harvetz a transformat o lovitură de la 11 metri. Scoția e în inferioritate numerică după eliminarea lui Porteous.

min. 19: Jamal Musiala dublează avantajul Germaniei

min. 10: Florian Wirtz a deschis scorul în minutul 10, cu un șut din prima, de la 17 metri.

Meciul a început.

Germania - Scoția, 4-0 Wirtz (10), Musiala (19), Harvetz (45+1), Fullkrug (68)

Echipe:

Germania (4-2-3-1): Neuer - Kimmich, Tah, Rudiger, Mittelstaedt - Andrich, Kroos - Musiala, Gundogan, Wirtz - Havertz. Rezerve: Baumann, Ter Stegen, Raum, Gross, Fullkrug, Fuhrich, Muller, Beier, Schlotterbeck, W. Anton, Sane, Henrichs, Koch, E. Can, Undav Selecţioner: Julian Nagelsmann.

Scoția (5-4-1): Gunn - Ralston, Porteous, Hendry, Tierney, A. Robertson - McGinn, McTominay, McGregor, Christie - Che Adams. Rezerve: Kelly, Clarck - Hanley, Shankland, Gilmour, Cooper, S. Armstrong, Morgan, Conway, Jack, McCrorie, McLean, Taylor, Forrest, McKenna Selecţioner: Steve Clark.

Arbitru: Clement Turpin (FRA), A1: Nicolas Danos, A2: Benjamin Pages, VAR: Jerome Brisard, AVAR: Delajod, Al patrulea oficial: Francois Letexier

Campionatul European de fotbal va debuta cu meciu dintre Germania - Scoţia. La ceremonia de deschidere, UEFA îl va omagia pe regretatul Franz Beckenbauer, un simbol al fotbalului german. Meciul Germania - Scoţia, din grupa A, va începe de la ora 22.00.

Campionatul European de fotbal. Beckenbauer a murit în ianuarie

Cei doi căpitani ai Germaniei care au câştigat Campionatul European UEFA, Bernard Dietz (1980) şi Jürgen Klinsmann (1996), vor fi însoţiţi de soţia lui Beckenbauer, Heidi, în timp ce vor aduce pe teren Cupa Henri Delaunay - trofeul care va fi înmânat câştigătorilor după finala de la Berlin din 14 iulie - înainte de începerea turneului, asigurându-se astfel că toate cele trei triumfuri ale Germaniei la UEFA EURO sunt reprezentate la ceremonie.

Beckenbauer a fost căpitanul Germaniei de Vest la Campionatul European din 1972 şi la Cupa Mondială FIFA din 1974, în timp ce a condus Germania de Vest la Cupa Mondială FIFA din 1990 ca antrenor.

Laureat al Premiului preşedintelui UEFA în 2013, Beckenbauer a încetat din viaţă în ianuarie, la vârsta de 78 de ani. De asemenea, în timpul ceremoniei de deschidere, care va dura aproximativ 30 de minute, va avea loc şi un spectacol artistic.

Germany vs Scotland | UEFA EURO 2024Campionatul European de fotbal. Sursa foto: Facebook

Când va avea primul meci echipa României

România va debuta pe 17 iunie, împotriva Ucrainei, la Munchen, iar apoi va mai înfrunta selecţionatele Belgiei, pe 22 iunie la Koln, şi Slovaciei, pe 26 iunie la Frankfurt. Pentru România este a şasea participare la Campionatul European, după cele din 1984, 1996, 2000, 2008 şi 2016.

România va fi reprezentată la Euro 2024 şi de o brigadă de arbitri, formată din Istvan Kovacs (arbitru de centru), Vasile Marinescu, Ovidiu Artene (arbitri asistenţi) şi Cătălin Popa (arbitru VAR).

Germania şi Scoţia s-au înfruntat de 17 ori, Germania având 8 victorii, iar Scoţia 4, în timp ce cinci partide s-au încheiat la egalitate.

Jucătorii care vor fi trimiși pe teren la primul meci din Campionatul European de fotbal

Germania a câştigat ultimele trei confruntări directe, ultimul succes al scoţienilor datând de acum 25 de ani. La ultimul lor duel, Germania se impunea pe Hampden Park din Glasgow cu 3-2, în preliminariile EURO 2016 (7 septembrie 2015), prin golurile lui Thomas Muller (18, 34) şi Ilka Gundogan (54).

Germania: Neuer - Kimmich, Tah, Rudiger, Mittelstaedt - Andrich, Kroos - Musiala, Gundogan (căpitan), Wirtz - Havertz. Selecţioner: Julian Nagelsmann.

Scoţia: Gunn - Porteous, Hendry, Tierney - Ralston, A. Robertson (căpitan) - McGinn, McTominay, McGregor, Christie - Che Adams. Selecţioner: Steve Clark, potrivit news.ro.