Nicolae Ciucă, după discuția cu Marcel Ciolacu: PNL va avea propriul candidat la prezidențiale

Nicolae Ciucă, după discuția cu Marcel Ciolacu: PNL va avea propriul candidat la prezidențiale Nicolae Ciucă. Sursa foto: Facebook

Nicolae Ciucă a subliniat din nou că nu este în discuție ca PNL să nu aibă propriul candidat la alegerile prezidențiale, după prima întâlnire cu Marcel Ciolacu, desfășurată marți, imediat după scrutinul local și cel european.

Întrebat dacă este în interiorul Coaliției PSD-PNL este deschisă posibilitatea unui candidat comun la prezidențiale, Ciucă a punctat ferm că „nu”.

Nicolae Ciucă reafirmă că PNL va avea un candidat propriu la prezidențiale

Președintele PNL a subliniat apoi că nu va exista o alianță cu social-democrații în ceea ce privește alegerile pentru un fotoliu la Cotroceni: „Partidul Național Liberal va avea propriul candidat”.

Întrebat ulterior dacă el va fi candidatul liberalilor la prezidențiale, Nicolae Ciucă a punctat că totul urmează să fie stabilit în forurile de conducere ale partidului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Președintele liberal a precizat că a discutat cu Marcel Ciolacu doar despre posibilitatea ca acolo unde s-a candidat cu liste comune să se încerce să se asigure majorități.

Palatul Cotroceni

Palatul Cotroceni. Sursa foto. EVZ

ȘI PSD vrea să aibă propriul candidat la Cotroceni

În urma alegerilor locale și europarlamentare, luni, Marcel Ciolacu nu a eliminat posibilitatea ca PSD și PNL să susțină un candidat comun la alegerile prezidențiale și să aibă o listă comună la alegerile parlamentare.

A subliniat că PSD a obținut victoria în alegeri și că acest fapt îi conferă acestuia dreptul de a propune astfel de inițiative. Declarațiile sale contravin astfel cu cele spuse de Nicolae Ciucă

„Dacă facem o alianţă politică asta înseamnă că avem candidat comun pentru funcţia de preşedinte şi listă comună la parlamentare în decembrie. PSD momentan a câştigat alegeri.

Este foarte puţin probabil ca PSD să renunţe la candidat, ţinând cont că chiar le-a câştigat”, a completat el.

Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Liderul social-democrat a mai menționat că, din punctul său de vedere, atunci când o alianță electorală obține un scor de cinci în față, este un semnal puternic transmis de către români că au încredere în această alianță.

Ciolacu a subliniat că sunt într-adevăr toate premisele pentru a se forma o alianță politică, dar decizia finală va fi luată de politicieni.