Alegeri 2024. UDMR a obținut toate locurile din Consiliul Local Sfântu Gheorghe

Alegeri 2024. UDMR a obținut toate locurile din Consiliul Local Sfântu Gheorghe Sursa Foto: Arhiva EVZ

În urma alegerilor de duminică, UDMR a obţinut toate cele 21 de locuri în Consiliul Local Sfântu Gheorghe. Astfel, celelalte formațiuni politice nu au întrunit numărul necesar de voturi pentru acest prag electoral.

UDMR, monopol la Consiliul Local Sfântu Gheorghe

UDMR a câştigat Consiliul Local Sfântu Gheorghe, acumulând un scor de 78,84%.  Conform datelor publicate pe site-ul rezultatevot.ro, formațiunea are toate cele 21 de locuri din CL. Totodată, PSD a avut 4,8%, USR 4,44%, iar AUR a înregistrat 3,71%.

În schimb, PNL a avut 3,28% din sufragiile electorale. Alianţa Maghiară din Transilvania şi Forţa Civică Maghiară nu au trecut de 3%.

„Asta înseamnă că pentru prima dată din ultimii 100 de ani, în Consiliul Local din municipiul Sfântul Gheorghe se pare că vor fi doar consilier de la UDMR.”, a precizat primarul Antal Arpad.

Ne puteți urmări și pe Google News
Arpad Antal, UDMR

Sursa foto: Facebook

Antal Arpad a obținut cel de-al cincilea mandat

Edilul a obținut încă un mandat în fruntea municipiului Sfântu Gheorghe. Antal Arpad a acumulat 83% din voturile alegătorilor.

Acesta a precizat că va discuta cu liderii PSD, PNL şi USR și le va propune un acord legat de alcătuirea unui consiliu consultativ. Totodată, primarul din Sfântu Gheorghe a subliniat că își dorește un dialog constant cu reprezentanţii comunităţii româneşti din municipiu.

„Vreau să transmit către românii din municipiu Sfântul Gheorghe că o să-i reprezint în următorii patru ani, cu atât mai mult cu cât cifrele din acest moment arată că în Consiliul Local Sfântu Gheorghe nu va trece pragul niciun partid românesc (...) Sunt îngrijorat de acest lucru, că nu intră partide româneşti în Consiliul Local. Nu cred că este un lucru normal ca o comunitate atât de mare, de peste 20% dintr-un oraş, să nu fie reprezentată în Consiliul Local. Tocmai de aceea în cursul acestei după-amiezi o să caut acele persoane care au fost pe primele locuri pe listele celor trei partide democratice - USR, PSD şi PNL şi o să le invit să formeze un consiliu consultativ lângă Consiliul Local. “, a adăugat acesta.

UDMR, scor zdrobitor în Sfântu Gheorghe. Invitația lui Antal Arpad, refuzată de USR

Preşedintele USR Covasna a refuzat invitația primarului municipiului Sfântu Gheorghe privind crearea unui  consiliu consultativ.

„Cu respect, o să declin această invitaţie", a declarat liderul USR Covasna.