Sportivul basarabean Artiom Livădari a devenit campion mondial la muaythai

Sportivul basarabean Artiom Livădari a devenit campion mondial la muaythai Sursă foto: MAI al RM

Artiom Livădari, student al Academiei ,,Ștefan cel Mare” din cadrul Ministerului Afacerilor Interne din Republica Moldova, a devenit campion mondial la box thailandez (muaythai). Distincția i-a fost acordată, la Campionatul Mondial de Muaythai, desfășurat, în perioada 31 mai-10 iunie, în oraşul Patras, Grecia.  La eveniment, au concurat peste 500 de sportivi din aproape o sută de țări.

Mândria MAI și a întregii țări

Artiom Livădari l-a învins pe italianul Nicholas Vasta, după care -  pe Jibril Alim din Statele Unite. În semifinale, l-a răpus pe Mustafa Al Tekreeti din Irak și, în lupta decisivă - pe adversarul său rus, Daniil Ciașin, devenind, în premieră pentru Republica Moldova, campion mondial la seniori.

Triumful lui Artiom Livădari, la campionatul mondial din Grecia

„Ministerul Afacerilor Interne se mândrește cu performanțele excepționale ale sportivului Artiom Livădari. Prin munca sa asiduă și determinarea de care a dat dovadă, el a adus cinste și prestigiu țării noastre în context internațional. Îi dorim multe realizări remarcabile în continuare și suntem convinși că va continua să ne facă mândri în competițiile viitoare!”, se menționează într-un comunicat al MAI din Chișinău.

Boxul muaythai face parte din sportul național tailandez. Este un stil de luptă cu origini în artele marțiale tailandeze, ce implică doar pumnii, picioarele, coatele și genunchii. În traducere, semnifică modul de a lupta om la om, fără arme.

Ne puteți urmări și pe Google News

Artiom Livadari: „Sunt la început de cale și nu mi-am imaginat că-mi voi reprezenta țara, la cel mai înalt nivel”

Precizăm că, în 2023, Artiom Livădari a cucerit medalia de aur și la Jocurile Europene de la Cracovia-Malopolska, Polonia. Tot anul trecut, a devenit vicecampion mondial la muaythai, la Campionatul Mondial de Box Tailandez Muaythai, rezervat seniorilor, organizat, în Bangkok, Thailanda. Era pentru al doilea an consecutiv, când sportivul reușea să câștige medalia de argint, la respectivul campionat mondial.

Artiom Livădari este discipol al maeștrilor Școlii Sportive Specializate de Box, Luptă Liberă și Kickboxing din Chișinău. Rezultatele lui Artiom Livădari îl mențin în rândul elitei sportive mondiale. Tânărul a început să practice boxul tailandez, acum șapte ani. Este triplu vicecampion mondial și multiplu campion national.

„Primul și cel mai important adversar din viața unui om este el însuși și apoi ceilalți. Desigur, nu mi-a fost ușor. Am avut pierderi, câștiguri și iar pierderi și o mulțime de lecții învățate. Sunt încă la început de cale și nu mi-am imaginat că voi ajunge să-mi reprezint țara la cel mai înalt nivel”, a mărturisit luptătorul pentru TVR Moldova.