Danemarca: Agresorul premierului Matte Frederiksen a fost audiat la Tribunalul Copenhaga

Danemarca: Agresorul premierului Matte Frederiksen a fost audiat la Tribunalul Copenhaga Sursa foto: Facebook

Autoritățile din Danemarca au declarat că agresorul premierului Mette Frederiksen a fost prezentat unei instanțe de judecată pentru audieri suplimentare în cazul incidentului de vineri seară.

Agresorul premierului din Danemarca a fost audiat de judecători

Premierul din Danemarca, Mette Frederiksen, a fost atacată vineri, 07 iune, într-o piață din centrul orașului Copenhaga, în jurul orei 18:00. Agresorul, un bărbat de 39 ani, a fost reținut la scurt timp după incident de un membru al serviciilor speciale.

Purtătorul de cuvânt al premierului danez a declarat că Mette Frederiksen a scăpat doar cu o sperietură zdravănă. Deși a fost împinsă violent premierul din Danemarca nu a picat la pământ.

Din 2019, Mette Frederiksen este șefa social-democraților din Danemarca și totodată premierul al statului nordic. Autoritățile daneze au precizat într-un comunicat că bărbatul respectiv a fost prezentat Tribunalului din Copenhaga în jurul orei 14:00. Cauzele agresiunii încă nu au fost stabilite.

Ne puteți urmări și pe Google News
Premierul din Danemarca, Mette Frederiksen, a fost agresată

Sursa foto: Youtube

Premierul s-a adăposit într-o cafenea

Premierul danez a intrat într-o cafenea pentru a se adăposti de agresor. Martorii care au surprins scena au declarat pentru publicația locală Ekstra Bladet că bărbatul respectiv era înalt, blond și subțire.

Acest eveniment vine în contextul în care peste două zile electoratul din Danemarca va ieși la vot pentru a-și desemna aleșii pentru Parlamentul European. Este al treilea atentat asupra integrității unui politician produs în ultima săptmână.

În urmă cu fix șapte zile un demnitar din Germania a fost înjunghiat în Mannheim, iar două zile mai târziu, scenariu similar a avut loc în același oraș. Liderii europeni au condamnat evenimentul de vineri seara. Premierul italian a fost prima care a reacționat pe rețelele de socializare.

Prim-ministra Danemarcei

Mette Frederiksen Sursa foto: X

Liderii europeni au condamnat incidentul din Danemarca

„Atacul asupra premierului danez Mette Frederiksen este un act de violenţă intolerabil care reprezintă un atac asupra inimii valorilor democratice", a scris premierul Italiei, Giorgia Meloni, pe X. De asemenea, și președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen a fost indignată de atacul din Danermarca.

„Am fost atât de şocată de vestea că aţi fost agresată în această seară. Condamn acest act josnic, care contravine la tot ceea ce credem şi pentru care luptăm în Europa. Vă doresc putere şi curaj - ştiu că aveţi din belşug de ambele", a scris la rândul ei, Ursula von der Leyen, într-o postare pe rețeaua X.