Mișcare pentru susținerea Referendumului din Republica Moldova, lansată la Chișinău

Mișcare pentru susținerea Referendumului din Republica Moldova, lansată la Chișinău Sursa foto: procuratura.md

Republica Moldova se află în fața unui moment crucial, în acest an în care se vor desfășura alegeri prezidențiale, dar și referendumul care trebuie să consfințească drumul european pe care a pornit Basarabia.

Bineînțeles, marele dușman este Rusia, care încearcă pe toate căile posibile să destabilizeze aderarea Moldovei la UE. În aceste condiții, atitudine au luat și mai mulți jurnaliști, antreprenori și artiști.

Aceștia au lansat, vineri, la Chișinău Inițiativa civică „Cetățeni pentru Europa”. Marele obiectiv al inițiatorilor este participarea la referendumul din 20 octombrie, pe care ei îl consideră „un moment crucial pentru parcursul european la Republicii Moldova”.

Mișcare pro-europeană lansată în Republica Moldova

„Această inițiativă vine într-un context foarte dificil pentru țara noastră pentru regiune. Din păcate, asistăm în continuare la eforturi sistematice de a ne dezbina și destabiliza țara noastră. Acestea au atins cote alarmate și evident nu putem privi cu indiferență la aceste tendințe și tentative de a ne dezbina”, a afirmat Nicu Popescu, membru al Consiliului European pentru Afaceri Externe.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Referendumul care se va desfășura în această toamnă este probabil cel mai important eveniment de după Independență. Dacă vom reuși la acest referendum să spunem un ”Da” hotărât civilizației, prosperității, libertății, demnității și democrației, ne vom înscrie desăvârșit pe această cale”, a precizat și jurnalistul Alex Cozer.

„Sunt două căi pentru Republica Moldova: putem repeta calea Estoniei, Croației, Irlandei, țări mici ca și noi, care au făcut un salt din sărăcie, în prosperitate timp de o generație, sau putem repeta calea Donbasului, Abhaziei, Osetiei de Sud, pământuri uitate în care timpul s-a oprit. Putem rămâne o țară mică, izolată, ocolită de investitori sau putem deveni o parte a celei mai mari piețe din lume”, a afirmat Vasile Tofan, antreprenor.

În timp ce Valentina Ternavschi, activistă pentru drepturile omului, a precizat. „Sunt aici pentru a-mi folosi vocea, de data asta în scop civic pentru a spune un mesaj direct: oamenii din țara noastră merită o viață mai bună, copii de aici merită o educație culturală, artistică, muzicală colorată și fascinantă. Artiștii, muzicienii, actorii, dansatorii, pictorii din Republica Moldova merită de aibă condiții prielnice pentru a exista.”

sursa: jurnal.md.